Dit is hoe je lunch je kan helpen afvallen

Doe jij je niet tegoed aan kerstkransjes, maar probeer je juist wat kilo's kwijt te raken? En verloopt dat niet helemaal zoals je wilt? Kijk dan eens kritisch naar je maaltijden en lees hoe je lunch je kan helpen afvallen.

Het gaat namelijk niet alleen om wát je eet, maar ook om de volgorde, hoeveelheden en verhoudingen. En dat pakken veel lijners onverstandig aan, is de conclusie uit Amerikaans onderzoek.

Het gevaar van overdag weinig eten

Veel mensen kiezen ervoor om overdag weinig te eten en ’s avonds juist wat meer uit te pakken. Iets wat eigenlijk niet verstandig is als je wilt afvallen, zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

Hoe je lunch je kan helpen afvallen

Mensen die overdag wat meer aten en tijdens het avondeten juist minder, bleken na twaalf weken bijna zes kilo te zijn afgevallen. Terwijl deelnemers aan de studie die ’s avonds meer aten en zich overdag inhielden, uiteindelijk twee kilo minder kwijt waren. Volgens de onderzoekers val je dan ook meer af als je de helft van de aanbevolen hoeveelheid calorieën tijdens de lunch nuttigt en maar twintig procent tijdens het avondeten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten

Foto | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden