Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit bord zuigt 30 calorieën uit je maaltijd

bord.png

Te veel jus opgeschept? Met dit bord hoef je je geen zorgen meer te maken over de extra calorieën: het Thaise ontwerp absobeert namelijk overtollig vet uit je maaltijd.

Obesitas en suikerziekte zijn niet alleen een westers luxeprobleem. Ook Thaise gezondheids- en overheidsorganisaties weten bijna van gekkigheid niet meer hoe ze het gulzige eetgedrag van hun landgenoten binnen de perken moeten houden. Dus gooide het reclamebureau BBDO Bangkok het over een andere boeg: als ze de Thailanders zelf niet kunnen veranderen, dan maar hun eetgerei!

Dat scheelt weer een biscuitje

De AbsorbPlate ziet eruit als een normaal bord. Maar schijn bedriegt. Er zitten namelijk honderden kleine gaatjes in, waardoor het als een soort spons werkt: volgens de video zou het tot zeven milliliter vloeibaar vet uit elke maaltijd kunnen opzuigen. Dat scheelt gemiddeld zo’n dertig calorieën per bord, aldus de ontwerpers. Dat is ongeveer een middelgroot biscuitje, maar alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

Hebben?

We moeten nog wel even geduld hebben. Het ‘sponsbord’ is namelijk nog in de ontwerpfase, het is nog niet bekend wanneer en of het überhaupt ooit op de markt zal komen.

Bron | Adweek.com, Metro

Ook interessant