Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

7 dingen die minstens zo erg zijn als fysiek vreemdgaan

fysiek-vreemdgaan-dingen-even-erg.jpg

De een ziet intensief appen met een ander al als vreemdgaan. De ander vindt dat die grens pas is bereikt wanneer er fysiek contact plaatsvindt. Maar er zijn meer dingen die schadelijk zijn voor je relatie dan het bed induiken met een ander. 

Op het social mediakanaal reddit.com hebben gebruikers gereageerd op het topic ‘dingen die even schadelijk zijn voor je relatie als vreemdgaan’. Margriet somt er een aantal voor je op.

1. Liegen

Het is misschien een open deur, maar liegen in de liefde is echt uit den boze. Hoe klein de leugen ook is, uiteindelijk kan het uitgroeien tot iets groots dat tussen jullie komt te staan. De kans is immers groot dat je partner aan alles wat je zegt gaat twijfelen als blijkt dat je ooit hebt gelogen. Wees dus eerlijk en houd vooral geen dingen achter.

2. Je partner naar beneden halen

Gebruikers van reddit.com noemen het neerkijken en naar beneden halen van je partner nóg erger dan fysiek vreemdgaan. Hiermee tast je iemands zelfvertrouwen aan op een manier dat-ie er nog lang last van kan hebben. Ook wanneer de relatie voorbijgaat, kan de persoon in kwestie nog lang met pijn rondlopen.

3. Manipuleren

Als je helemaal in een relatie verweven zit, is het lastig om te herkennen wanneer je wordt gemanipuleerd door je partner. Maar zeggen vriendinnen weleens tegen je dat je geen gezonde relatie hebt? En dat het lijkt alsof je partner je manipuleert? Probeer daar dan op te letten. Wie weet, is er meer aan de hand dan je in de gaten hebt…

4. Jaloezie

Met een beetje jaloezie in een relatie is niets mis: bijna allemaal willen we onze partner toch het liefst voor onszelf houden. Maar de liefde moet wel gebaseerd zijn op een goede band en op vertrouwen. Beschuldig je je partner onterecht van vreemdgaan? Dan is dat net zo erg als werkelijk het bed delen met een ander. Zeker als je die beschuldigingen vaker uit terwijl daar geen reden voor blijkt te zijn.

5. Koppigheid

Een relatie is een kwestie van geven en nemen. En helaas kun je het niet altijd met elkaar eens zijn. Daarom is het belangrijk om compromissen te sluiten. Het kan natuurlijk gebeuren dat daar best wat tijd overheen gaat (jullie houden in eerste instantie waarschijnlijk allebei vast aan jullie eigen standpunt), maar probeer écht tot een gulden middenweg te komen. Als jij volledig bij je standpunt blijft en je partner uiteindelijk overstag gaat of andersom, zal dat op den duur toch gaan steken. En dat doet jullie relatie waarschijnlijk meer kwaad dan goed.

6. Afstand houden

Geen affectie tonen, diepgaande gesprekken uit de weg gaan en ga zo maar door: elke vorm van de ander ontwijken en afstand houden kan twijfels oproepen. Die zorgen op hun beurt weer voor achterdocht en barstjes in de relatie. En dat soort barstjes kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot een breuk.

7. Samen blijven om het samen blijven

Is de koek op, maar blijf je bij je partner omdat jullie nu eenmaal samen een huis hebben? Ben je eigenlijk alleen nog maar bij elkaar voor de kinderen? Of, veel minder diepgaand, omdat er al vliegtickets zijn geboekt voor een reis die pas over een halfjaar gaat plaatsvinden? Hak de knoop door als je echt niets meer dan vriendschappelijke gevoelens hebt voor elkaar. Dat is wel zo eerlijk. Het is nog pijnlijker als de een erachter komt dat de ander hem of haar eigenlijk aan het lijntje houdt of niets meer voor zijn of haar partner voelt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | reddit.com, cosmopolitan.com
Beeld | iStock

Ook interessant