Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Diagnose borstkanker: bij welk ziekenhuis moet je zijn?

ziekenhuis.jpg

Als jij of een naaste de diagnose borstkanker te horen krijgt, wil je natuurlijk de allerbeste zorg. Maar bij welk ziekenhuis krijg je die? De Monitor Borstkankerzorg helpt je de beste keuze te maken.

In de Monitor Borstkankerzorg van Borstkankervereniging Nederland kun je ziekenhuizen selecteren op concreet zorgaanbod, locatie en patiëntenervaringen. Op basis van je postcode en criteria die voor jou belangrijk zijn, krijg je meteen een overzicht van alle ziekenhuizen in jouw buurt.

83 van de 88 ziekenhuizen krijgen roze lintje

Borstkankervereniging Nederland (BVN) kende in juli 2016 officieel het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toe aan 83 van de 88 ziekenhuizen. Toch ziet BVN nog wel een aantal verbeterpunten. Zo zouden ziekenhuizen patiënten nog beter kunnen informeren over medisch wetenschappelijk onderzoek (trials), zodat mensen hier daadwerkelijk aan kunnen deelnemen als ze dat zouden willen.

Nog meer praktische zaken

Als je net gehoord hebt dat je borstkanker hebt, komt er veel op je af. Naast de emoties en het medische traject krijg je ook te maken met praktische zaken waarop je je moet voorbereiden. Bijvoorbeeld hoe je het tijdens het ziekteproces thuis en op je werk regelt. Op b-bewust.nl, een website van Borstkankervereniging Nederland, vind je een checklist met praktische informatie en hulp.

Oktober is borstkankermaand. Kijk voor meer artikelen over borstkanker op Margriet.nl/borstkanker.

Bezoek ook onze Facebookgroep Margriet borstkankerlotgenoten.

Lees ook:
– Borstkanker: de feiten en de cijfers

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant