null Beeld

Deze vrouwen tonen hoe ze er écht uitzien nadat ze veel zijn afgevallen

Instagram en Facebook staan vol met voor- en nafoto's van mensen die veel zijn afgevallen. Maar wat er ónder hun kleding schuilgaat, zie je meestal niet. Deze trotse vrouwen laten zien wat er nog meer met je lichaam gebeurt als je veel kilo's verliest. En dat dit heel normaal is.

Als je in korte tijd veel bent afgevallen, of bijvoorbeeld na een zwangerschap, dan kun je blijven zitten met een slappe huid. Je huid heeft dan niet de tijd gehad om mee te veren en zich aan te passen aan je nieuwe lichaam. Hoewel het volstrekt normaal is, laten weinig mensen dit zien.

'Ga je je door dat beetje geschud laten tegenhouden?'

Niet deze Instagrammers. Zo deelde Caleh Cristler bewust een foto van haar blote buik om te laten zien dat ze zich niet schaamt voor haar slappere huid en striae, een overblijfsel van haar zwangerschap. "Laat de angst voor een slappe huid of striae je er alsjeblieft niet van weerhouden om je doel te bereiken," schrijft ze. "Wat nou als je een slappere huid hebt? Meid, wat als je daaronder een ongelooflijke amazone ontdekt die emotioneel en lichamelijk sterker is dan ooit? Ga je je door dat beetje geschud laten tegenhouden? Waag het niet! Waag het niet je potentieel te gijzelen door je angst voor wat anderen zouden kunnen denken of zeggen."

null Beeld

Normaal

Inmiddels heeft Calehs bericht bijna negenduizend likes en prijzen haar volgers haar om haar eerlijkheid. Maar Caleh is niet de enige. Er zijn steeds meer vrouwen die zonder gêne foto's van zichzelf en hun slappe huid op Instagram zetten. De meeste doen dat bewust om een statement te maken. En een enkeling, zoals Jordaan in het zwembad, omdat haar vriendje haar eindelijk kan optillen.

Jordaan Spark (@jordaan_spark_)

null Beeld

Ana Khayos (@anakhayos)

null Beeld

Clare (@becomingbodypositive)

null Beeld

Inemesit Graham (@inemesitg)

null Beeld

Ashley Johnson (@booty_builder9000)

null Beeld

Christa'Christy Bogan (@christagetsfit_)

null Beeld

Jessica Weber (@jessica_vsg44)

null Beeld

Rachel Graham (@losinggravity)

null Beeld

Ruzele (@meltingzele)

null Beeld

Brittanie Price (@pinksankofa)

null Beeld

Bron | self.com

Lees ook

Bekijk ook

Zo verwijder je die vervelende krassen van je zonnebril.

Artikelen en video's van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden