null Beeld

Déze versoepelingen worden waarschijnlijk dinsdag aangekondigd

Zondag is het kabinet weer bij elkaar gekomen in het Catshuis en uit dat overleg zijn deze keer een paar lichtpuntjes gekomen. Het kabinet zou dinsdag -tijdens de wekelijkse persconferentie- namelijk met meerdere versoepelingen komen.

Volgens Frits Wester worden er dinsdag geen nieuwe maatregelen aangekondigd. “Wel komen er enkele versoepelingen. Maar de avondklok, die blijft nog,” zo laat hij weten aan RTL Nieuws.

Middelbare scholen weer open

Eén van de versoepelingen is dat de middelbare scholen vanaf maandag 1 maart weer gedeeltelijk open zullen gaan. Het zou hierbij gaan om een aantal dagen per week. Hoe dit er precies in de praktijk uit gaat zien is nog niet bekend. Ook MBO’ers zouden weer gedeeltelijk naar school kunnen en vooral voor jongeren zullen er ook weer ruimere mogelijkheden komen om te sporten.

Geen versoepelingen voor horeca

En daar blijft het niet bij: de kans is namelijk groot dat kappers onder strikte voorwaarden vanaf 2 maart weer open mogen. Of ook andere contactberoepen de deuren dan weer mogen openen is niet duidelijk. Wel zou het kabinet overwegen om winkelbezoeken op afspraak mogelijk te maken. De avondklok daarentegen zou weer worden verlengd met drie weken. Ook voor de horeca zitten er helaas voorlopig nog geen versoepelingen in.

Onderzoek kappers

Dat er voor is gekozen om kapperszaken weer te openen is niet voor niks: afgelopen week kwam er uit een Duits onderzoek naar buiten dat het risico op een coronabesmetting bij de kapper erg klein is. Het zou zelfs veiliger zijn om je haar te laten knippen, dan in de supermarkt te gaan winkelen. Over dat onderzoek kun je hier meer lezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | ANP

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden