Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Déze vrijdagse gewoonte kan ervoor zorgen dat je niet afvalt

gewoonte-vrijdag.jpg

Je kent die gewoonte misschien wel: je hebt de hele week gezond gegeten en op vrijdagmiddag besluit je alle remmen los te gooien en het er lekker van te nemen. Je gaat borrelen, uit eten en alles wat je jezelf doordeweeks hebt ontzegd, neem je in het weekend wel.

Je zou denken dat dat weinig kwaad kan: je hebt immers de hele week gezond gegeten en op maandag begin je gewoon weer. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Handig diagram

Als we personal trainer Sam Altieri moeten geloven, is het niet echt slim om dat te doen. Het heeft weinig zin om doordeweeks gezond te eten en in het weekend los te gaan, zo laat hij zien aan de hand van dit diagram:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sam Altieri•OnlineFatLossCoach (@saltylifts) op

Goede gewoonte

Dat betekent echter niet dat je jezelf moet uithongeren om op gewicht te blijven. Volgens Altieri kun je namelijk echt wel af en toe zondigen. ‘’Zorg er gewoon voor dat tachtig procent van het voedsel dat je binnenkrijgt gezond is en bewaar de overige twintig procent voor uitspattingen. Als je die gewoonte continu hanteert, dan is de kans klein dat je in het weekend de behoefte voelt om helemaal los te gaan.’’

Bron | Popsugar.com |
Foto | iStock |

Ook interessant