null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze drie slechte gewoontes zijn een teken dat je intelligent bent

De volgende keer dat iemand er wat van zegt dat je te laat gaat slapen, te vaak vloekt of er altijd een rommeltje van maakt, kun je zeggen dat dat gewoon een teken van je intelligentie is.

Die drie slechte gewoontes hebben volgens onderzoek namelijk te maken met eigenschappen die slimme mensen vaak bezitten.

Chaotisch

Intelligente mensen zijn op meerdere vlakken chaotisch. Een slecht handschrift staat er bijvoorbeeld om bekend een teken van een hoog IQ te zijn (met Albert Einstein als ultiem voorbeeld). Maar nu blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Minnesota dat ook rommeligheid kan worden toegeschreven aan hardwerkende hersenen. Als je je er nooit toe kan zetten om op te ruimen, dan kan dit namelijk betekenen dat je hoofd te veel bezig is met andere dingen. Bovendien wakkert een rommelige omgeving creativiteit en origineel denken aan.

Nachtuilen

Het is niet voor niets dat een aantal bekende, intelligente mensen bekend staan als nachtuil: Barack Obama, Winston Churchill, Marcel Proust. Slimme kinderen zullen later in hun leven vaker laat naar bed gaan, blijkt uit een onderzoek van Psychology Today. Hoewel vroege vogels het op jonge leeftijd op school vaak beter doen, zijn de nachtuilen op volwassen leeftijd juist succesvoller.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Taalgebruik

Ook vloeken is een slechte gewoonte die kan betekenen dat je gewoon hartstikke slim bent. Hoewel vaak wordt gedacht dat vloeken juist te maken heeft met een beperkte vocabulaire en weinig zelfbeheersing, ligt dit volgens een onderzoek uit het wetenschappelijke tijdschrift Language Sciences toch een stukje anders. Uit een experiment bleek dat mensen met een hoge mate van intelligentie ook sneller geneigd waren scheldwoorden te gebruiken.

Bron | Welingelichte Kringen

Beeld | iStock

Quirine BrouwerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden