Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Detox je kater weg

detox-je-kater-weg.jpg

Iets te veel gedronken op Koningsdag? Dan is detoxen een goede oplossing om je weer snel de oude te laten voelen. Deze zeven simpele detoxtips helpen je een handje om de alcohol uit je lichaam te werken.

1. Stop met drank en tabak
Tja, we kunnen het niet mooier maken dan dat het is: het is echt beter om even geen alcohol te drinken en niet te roken. Je lichaam ziet zowel drank als sigaretten als gif. En daarnaast verergert roken de kater alleen maar, waardoor je je nog beroerder voelt.

2. Vermijd suiker en witte bloem
In veel alcoholische versnaperingen zit suiker. Als je suiker blijft consumeren, heeft je lichaam meer moeite met het afbreken van de alcohol. Het is dus goed om dit even achterwege te laten. Ook kun je beter producten met witte bloem eventjes laten staan. Dit zijn onder andere witbrood en pasta.

3. Eet veel vezels

Zorg dat je voldoende vezels binnen krijgt. Ga voor bosbessen of selderij of voeg zemelen toe aan je yoghurt. Zo sterk je lekker aan.

4. Drink voldoende
Zorg dat je de hele dag door veel drinkt. Hierdoor kun je de gifstoffen snel uitplassen. Drink het liefst veel water, maar dit kun je ook afwisselen met natuurlijke sappen, groentesappen of kokoswater. Fruitsappen brengen de zuurgraad en bloedsuikerspiegel weer op peil. Maar dan wel sapjes zonder toegevoegde suikers!

5. Beweeg
Kom in beweging en zorg dat je de giftige stoffen uitzweet. Je kunt gaan wandelen of doe intensieve cardiotrainingen. Je zult merken dat je hierna weer meer energie hebt.

6. Zorg voor voldoende rust
Je lichaam moet keihard werken om de alcohol uit je lichaam te krijgen. Zorg dus voor voldoende rust door lang genoeg te slapen maar ook door even tussendoor te relaxen.

Ook interessant