Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

De mindfulnessdocent: “Waarom koken met aandacht goed is”

tipdag23_u.png

Tijdens de Fit Challenge krijg je elke dag een tip van een expert uit Margriets deskundigenpanel. Dag 23: mindfulnessdocent Marisa Garau over koken met aandacht.

Marisa: “In plaats van gehaast en oppervlakkig te leven, sta je met mindfulness veel vaker bewust stil bij gewone taken in je dagelijks leven. Zo til je bijvoorbeeld koken uit de ‘nee hè, dat moet ook nog gebeuren’-sfeer, en kun je er juist rust en voldoening uit halen. Probeer het volgende eens als het weer tijd is om een pastaatje te bereiden:

Plan de diverse handelingen zo in dat je je niet hoeft te haasten. Zet dus het water voor de pasta niet alvast op het vuur terwijl je de saus nog in elkaar moet flansen, maar maak die saus eerst op je gemak. Snijd de groenten met aandacht en neem ook de tijd voor het pureren van de tomaten. Is de saus klaar? Zet dan pas het water voor de pasta op.

Je gunt jezelf zo de emotionele ruimte om met aandacht te koken, waardoor je ook meer zult genieten van het eten zelf!

ersjabloom_mei_challnge

Over Marisa

Mindfulnessdocent Marisa Garau ontwikkelt digitale cursussen met eenvoudige mindfulnessoefeningen waarvoor je niet ingewikkeld hoeft te mediteren. Op haar website GrowingMindfulness.nl krijg je advies en oefeningen. Ook kun je er gratis haar nieuwste e-boek ‘In De Flow Van Mindfulness – Zonder Tijdrovende Meditaties’ downloaden.

 

 

Ook interessant