Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

De mindfulnessdocent: ‘Laat je ego maar lekker praten’

tipdag1818.png

Tijdens de Fit Challenge krijg je elke dag een tip van een expert uit Margriets deskundigenpanel. Dag 18: mindfulnessdocent Marisa Garau weet hoe je dat vervelende stemmetje in je hoofd de baas wordt.

Marisa: “We hebben allemaal een stemmetje in ons hoofd dat ons de hele dag door van alles wijs maakt. Als je je een gezondere levensstijl probeert aan te wennen, komt er geheid een moment dat dit stemmetje gaat zeuren. Zo kan-ie je wijsmaken dat deze hele Fit Challenge onzin is en dat je toch nooit zult veranderen. Op zo’n moment wil je ego je beschermen en dat lukt het beste door je in je bekende, en dus veilige comfortzone te houden. Want je ego vindt verandering eng. Met mindfulness observeer je de praatjes van het ego, om er vervolgens niet in mee te gaan.

Dus wanneer je ego schampert dat je dit toch nooit gaat volhouden, zeg je:
‘Bedankt voor je mening, maar ik doe dit niet voor jou. Ik doe dit voor mezelf. Ik wil gezonder leven en daar ga ik nu gewoon mee verder.’

Ga dus niet mee in dat ondermijnende geklets, maar houd je hoofd koel en blijf bij je keuze voor een gezonder en fitter leven!”

ersjabloom_mei_challnge

Over Marisa

Mindfulnessdocent Marisa Garau ontwikkelt digitale cursussen met eenvoudige mindfulnessoefeningen waarvoor je niet ingewikkeld hoeft te mediteren. Op haar website GrowingMindfulness.nl krijg je advies, oefeningen en je kunt er gratis haar nieuwste e-boek ‘In De Flow Van Mindfulness – Zonder Tijdrovende Meditaties’ downloaden.

Ook interessant