Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

De mindfulness-teacher: ‘Focus je op elke stap’

tippdag2_u.png

Tijdens de 28-daagse Fit Challenge krijg je elke dag een tip van een expert uit Margriets deskundigenpanel. Dag 2: mindfulness-teacher Marisa Garau over volhouden.

Marisa: “Als je al eens eerder hebt geprobeerd om af te vallen, dan weet je dat niet het starten, maar het volhouden de grootste uitdaging is. Mindfulness is een ideaal hulpmiddel waarmee je echt resultaat kunt bereiken én vasthouden. Het helpt je namelijk om niet obsessief bezig te zijn met het behalen van een eindresultaat, maar je te focussen op elke stap die je naar je doel zal brengen. Als je je goed blijft concentreren op elke stap die je zet – van bewust eten tot bewust bewegen – kom je vanzelf bij de top van de berg uit.

Beloof jezelf voor de komende maand dat je:

– Elke dag opnieuw aandacht hebt voor alle grote en kleine stappen die je in dit proces zet.

– Je lichaam elke dag opnieuw respecteert voor het meebewegen in jouw veranderproces.

– Jezelf elke dag opnieuw waardeert voor het lef om deze uitdaging aan te gaan.

– Schrijf aan het einde van elke dag op welke grote en kleine stappen je hebt gezet. Al heb je maar één stapje gezet: waardeer dat je er energie in hebt gestoken en schrijf het op.

Zo blijf je gemotiveerd en kom je niet uitgeput, maar juist vol energie bij je doel aan. En dat helpt weer om je gezonde levensstijl, ook ná deze Challenge, vast te houden!”

Over Marisa

Mindfulness-teacher Marisa Garau ontwikkelt digitale cursussen met eenvoudige mindfulness-oefeningen waarbij je niet ingewikkeld hoeft te mediteren. Op haar website GrowingMindfulness.nl krijg je advies, oefeningen en je kunt er gratis haar nieuwste e-boek ‘In De Flow Van Mindfulness – Zonder Tijdrovende Meditaties’ downloaden.

 

Ook interessant