null Beeld

De internist: ‘Je kunt ook gezonder worden zónder af te vallen’

Tijdens de Fit Challenge krijg je elke dag een tip van een expert uit Margriets deskundigenpanel. Dag 15: internist-endocrinoloog Richard IJzerman over gezonder worden zónder af te vallen.

Richard: “Overgewicht hangt samen met een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Afvallen helpt dus om de kans op dit type ziektes te verkleinen. Maar onderzoek heeft aangetoond dat lichaamsbeweging zonder gewichtsverlies óók gunstig is voor je gezondheid. Je krijgt er een betere bloeddruk en een gezonder cholesterolgehalte door en de kans op hart-en vaatziekten neemt af. Dus mocht het gewichtsverlies tijdens de de Challenge tegenvallen, ga dan toch gewoon door met bewegen; je was al op de goede weg en extra lichaamsbeweging doe je nooit voor niets.”

Over Richard

Dr. Richard IJzerman is internist-endocrinoloog bij het VUmc in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in hormonale aandoeningen en behandelt veel patiënten met diabetes, overgewicht en schildklieraandoeningen. Zijn onderzoek richt zich met name op diabetes en obesitas en de relatie met de hersenen.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden