null Beeld

De eerste week SimpelSlank van Colette: ‘Het valt soms niet mee, omdat ik als foodie de hele dag met eten bezig ben’

Margriet-redacteuren Colette, Hélène, Inge, en Annemarie doen mee aan de SimpelSlank-Challenge. Hoe de eerste week van culinair redacteur Colette Beijne verliep, vertelt ze hier.

“Zo, de eerste SimpelSlank-week zit erop. Op de eerste dag van die week hadden we op de redactie een Nieuwjaarsontbijt, compleet met croissants en Prosecco. De schaal croissants die pal voor mijn neus stond, deed me niets. Maar proosten op het nieuwe jaar deed ik wel, met een half glas bubbels.

Tot voor kort kon ik eten wat ik wilde zonder aan te komen. Maar de afgelopen drie jaar kwamen er ongemerkt steeds wat pondjes bij, vooral rond mijn buik. En die gaan er heel moeilijk weer af. Ondanks het feit dat ik een ‘slanke uitstraling’ heb, voelt dat toch niet zo lekker en het is vooral niet zo gezond. Daarom wil ik nu echt doorzetten.

Dat valt soms niet mee, omdat ik als foodie de hele dag met eten bezig ben. Ik kan me ’s morgens al verheugen op wat ik ’s avonds ga maken. Ook heb ik regelmatig persbijeenkomsten waar van alles te proeven is en ontvang ik nieuwe producten om uit te proberen. Best een uitdaging om dat in goede banen te leiden.

Echt heel anders eten dan voorheen doe ik niet. Ik maakte al bewuste keuzes en ik eet regelmatig, maar niet veel. Ik houd niet van zoet dus snoepen doe ik vrijwel niet. Wel schep ik aardig minder pasta en rijst op: weet je wel hoe weinig 50 gram is? Maar dat went snel. Verder heb ik mijn dagelijkse glas wijn doordeweeks geschrapt.

"Ik sport nu twee keer in de week, dat wil ik opvoeren naar drie keer. Ik geloof vooral in de combinatie van meer bewegen en minder eten. Ik houd me wel aan het schema van SimpelSlank met de voedingsmiddelen die je minimaal binnen moet krijgen. Want te weinig eten is ook weer niet goed. Alles wat ik eet en drink houd ik bij in een app. Superhandig.

Resultaat na week 1: 1 kilo afgevallen. Dus dat is mooi!"

Lees ook:

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden