null Beeld

De eerste week SimpelSlank van Annemarie: ‘Die jokers hè? Dat is wel een ding’

Margriet-redacteuren Colette, Hélène, Inge en Annemarie doen mee aan de SimpelSlank-Challenge. Hoe de eerste week van freelance reportage-redacteur Annemarie van Looij verliep, vertelt ze hier.

"Die jokers hè? Dat is wel een ding. Toen ik voor het eerst de SimpelSlank-special doorbladerde, las ik veel goede, motiverende en smakelijke dingen. Maar slechts één ding bleef door mijn hoofd rondgaan. Niet: ik ga nu eindelijk die tien kilo te veel Annemarie kwijtraken. Nee, ik dacht vooral: ik heb jokers. Vijf stuks in totaal.

Na 1 week SimpelSlank heb ik drie jokers over. Heb ik iets te snel voor de ‘makkelijke’ uitweg gekozen? Goed, mijn broer wordt maar één keer in zijn leven 36. En ik snap dat hij op zijn verjaardag geen verantwoorde, gezonde maaltijd in elkaar flanst maar voor iedereen een makkelijk snackje haalt bij de snackbar. En ja… als er dan ook een vrolijke Minions-taart op tafel staat. Dat stukje kan er ook nog wel bij, die joker is toch al vergeven.

Joker nummer twee leg ik op tafel tijdens een etentje bij mijn favoriete Italiaan Ciro Passami l’Olio in Amsterdam. Al een tijd geleden had ik met mijn vader afgesproken om een avond gezellig samen uit eten te gaan. En in die quality time ga ik niet op een stengel selderij knagen of de tonijnmayonaise van mijn Vitello Tonnato af schrapen. Als mijn vader, die begin dit jaar aangaf mee te gaan doen met het 30 dagen-plan, oppert om een Torta Al Limone te delen, kan ik niet anders dan ‘ja’ zeggen. Het gebrek aan ruggengraat zit blijkbaar in de genen.

Toch knaagt er aan het einde van de eerste week een schuldgevoel. Ik wilde dit toch? Hoezo lukt het niet? Waarom ben ik zo’n slappeling? Maar dit keer kies ik er niet voor om op te geven. Want de rest van de week ben ik hartstikke goed, gezond en lekker bezig geweest. Met m’n verrukkelijke spinazie-smoothie, de zelfgebakken suikervrije havermoutmuffins en de smakelijke tonijn met risotto. Zelfs de zalmlasagne viel bij de visite in de smaak (mag ik nog even melden dat hij van beroep kok is). Voor iemand die geen culinair wonder of überhaupt een keukenprinses is, heb ik mezelf de afgelopen week verbaasd. En dan heb ik nog twee keer gesport ook!

Ik tel mijn zegeningen en successen in plaats van me blind te staren op de verspeelde jokers. Daarbij: de verjaardag en het etentje waren hartstikke gezellig en het eten smaakte me ook nog eens heerlijk. Ik heb er zelfs extra van genoten. En juist omdat ik me er bewust van ben dat ik de ‘teugels heb laten vieren’, doe ik het in de dagen daarna rustig aan. Misschien is het vroeg inzetten van die jokers wel mijn grootste overwinning deze week.

P.S. Ik vond onder in de tas nog een bakje met het laatste restje Minions-taart. Had m’n broer er ‘voor de kindjes’ in gedaan. Nadat het monsterlijk gele ding me twee dagen vanuit de koelkast heeft geroepen, heb ik ’m zonder pardon in de kliko gegooid. Voor iemand die normaal gesproken direct en gretig gehoor geeft aan schreeuwende Minions-taarten voelt dit als een enorme overwinning."

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld

Lees meer over SimpelSlank!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden