Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

De culinair specialist: ‘Hele kruidentakjes maken de smaak nog intenser’

tipdag20.png

Tijdens de Fit Challenge krijg je elke dag een tip van een expert uit Margriets deskundigenpanel. Dag 20: culinair specialist Colette Beyne over kruidentakjes en bijzonder zout.

Colette: “Gebruik je vaak sausjes of smaakmakers uit zakjes? Daarin zit helaas veel zout, suiker en andere toevoegingen die je niet nodig hebt. Maak je gerechten zelf lekker met veel verse kruiden, zoals rucola, kervel, dille, basilicum en platte peterselie en een kneep citroen. Door verschillende, hele kruidentakjes op groentes, vlees of vis te leggen krijg je meer volume én de smaak is intenser. Je kunt ook bijzonder zout gebruiken; met enkele korrels krijg je al genoeg smaak. Tegenwoordig is steeds meer zout met natuurlijke toevoegingen te koop, met stukjes citroen, rode peper of kruiden. Maar je kunt kruidenzout ook zelf maken! Bijvoorbeeld met dit recept.

Drink je graag water bij het eten? Maak het met een paar takjes frisse citroenmelisse of munt, schijfjes komkommer en wat blauwe bessen of frambozen wat spannender. Dat verveelt ook niet zo snel!”

Over Colette

Colette Beyne is al ruim twintig jaar culinair specialist bij onder meer Margriet. Trends en ingrediënten zijn aan verandering onderhevig, maar de passie voor haar vak verandert nooit! De laatste vier jaar deelt ze haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl.

Ook interessant