Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dansen voor een goede gezondheid

dansen-voor-goede-gezondheid.png

Gooi los die heupen! Dansen heeft namelijk flink wat voordelen voor de gezondheid. Je kúnt je meteen inschrijven voor salsales, maar al swingend de woonkamer door kan ook.

Goede work-out

Wil je je kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en balans verbeteren? Dans dan regelmatig. Jong én oud zien al verbetering van hun conditie na een paar sessies. Mooi meegenomen: je verbrandt er ook behoorlijk wat calorieën mee, zo’n 250 tot 400 kcal per uur.

Goed voor gezondheid

Dansen doet ook je gezondheid goed. Het versterkt de spieren, zorgt voor een goede bloedsomloop, verlaagt de bloeddruk en vermindert stress. Door de gewichtdragende oefeningen – je botten ondersteunen je gewicht – bij dans, verhoogt ook je botdichtheid en vermindert het risico op osteoporose.

Goed voor de brein

Dansen heeft ook een positief effect op de hersens. Uit onderzoek van het Albert Einstein College of Medicine blijkt dat dansen de beste oefening is om de cognitieve vaardigheden te verbeteren, ongeacht de leeftijd. Voor het onderzoek werden de hersenfuncties van ouderen onder de loep genomen. 76 procent van de deelnemers die vaak dansten, vertoonden minder tekenen van dementie, vergeleken met personen die kruiswoordpuzzels invullen en veel lezen.

Goed voor je liefdesleven

Wil je je relatie een boost geven? Ga dan samen op dansles. Als je danst maak je contact met elkaar en communiceer je ook. Vooral als er spanning tussen jou en je partner is, kan de verbinding die je hebt tijdens het dansen helpen om je weer een stel te voelen. De fysieke communicatie kan eveneens een springplank zijn naar een betere verbale communicatie.

Gelukkig

Voel je je een beetje down? Ga dansen! Door te dansen wordt er endorfine – de zogenaamde feelgoodstoffen in het lichaam – aangemaakt. Je stemming wordt meteen beter en het risico op een depressie vermindert.

Ook interessant