Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dankzij dit trucje ben je ’s ochtends binnen 90 seconden wakker

goed-douchen.jpg

De wintermaanden zijn in aantocht. Dit betekent dat het kouder wordt en het langer donker blijft. Misschien kom je moeilijker je bed uit en dan is een warme douche verleidelijk. Maar zo word je niet goed wakker! Met dit trucje ben je binnen negentig seconden zo fris als een hoentje.

Zeg maar dag tegen zware oogleden.

Hoe werkt het trucje?

Het is heel eenvoudig: neem een douche zoals je bent gewend. Als je klaar bent, zet je dertig seconden de koude kraan aan. Dat voelt even vreselijk, maar daarna mag je weer even dertig seconden warm douchen. Om af te sluiten, poedel je je nog één keer dertig seconden koud af.

Effect

Een koude douche is niet fijn, maar de effecten ervan zijn dat wél. Koud douchen opent de haarvaten, stimuleert je bloedsomloop en geeft je een mentale en fysieke boost. Hierdoor voel je je de hele dag goed.

Volgens deskundigen zou koud douchen ook op de lange termijn voordelen hebben. Zo zou het stress verminderen, je immuunsysteem verbeteren en de verbranding van vet stimuleren.

Helemaal koud

Slechts twee keer dertig seconden koud douchen kan al een positief effect hebben op je lichaam. Er zijn ook mensen die áltijd koud douchen. De voordelen daarvan kun je hier lezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant