Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Ik dacht: moet ik zo verder?

m1mx9cvcopal.jpg

Soms heb je voor je gezondheid en de juiste zorg nét wat meer aandacht, informatie of hulp nodig. Irma Bal-Beringen (42) vertelt hoe zij dankzij haar zorgbemiddelaar eindelijk weer zonder pijn kan lopen. 

Er werd door mijn huisarts altijd gezegd: ‘Die pijn in je knie komt door je over­gewicht. Als je afvalt, wordt het vast beter.’ Maar het werd alleen maar slechter. Elke dag liep ik rond met pijn. En dat al sinds mijn 29ste.

Vijf jaar geleden ben ik toch met mijn klachten naar het ziekenhuis gegaan en daar ontdekten ze dat er geen kraakbeen meer in mijn kniegewricht zat. Sindsdien kreeg ik maandelijks een injectie in mijn knieën, maar dat hielp nauwelijks. Werken in mijn eigen zonne­studio ging amper en iets leuks ondernemen met mijn kinderen al helemaal niet meer. Ik dacht: moet ik zo verder?

In het ziekenhuis liep ik constant tegen een muur op, want ze bleven volhouden dat ik te jong was voor een nieuwe knie. Mijn man zei: ‘Ga voor een second opinion,’ maar ik wist niet of dat kon. Op advies van mijn huisarts heb ik mijn persoonlijke zorgbemiddelaar Anne Hogewoning gebeld en binnen twee weken had ze een heel pakket informatie voor me: welke ziekenhuizen vaker zo’n operatie doen bij jonge mensen, wat de complicaties zouden kunnen zijn en waar ik snel terecht zou kunnen. Ik kon zelf een keuze maken en had meteen een goed gevoel bij een gespecialiseerde kliniek, waar ze veel ervaring hebben met knievervangingen bij mensen onder de 45.

Anne heeft een afspraak voor me gemaakt en de arts zei meteen: ‘Ik heb het idee dat jij constant pijn hebt. Een operatie is noodzakelijk.’ Dat gaf me zó’n gevoel van op­luchting en herkenning! Het is inmiddels zeven weken geleden dat ik ben geopereerd en ik loop nu al zonder krukken in huis. De pijn die ik vroeger altijd had, is verdwenen. Zonder de hulp van Anne had dat nog wel jaren kunnen duren.”

 

 

Wil je informatie over zorgverleners of een second opinion? Voor deze en andere zorgvragen kun je terecht bij de zorgbemiddelaar van je zorgverzekeraar. Meer informatie vind je op www.margriet.nl/zorgbemiddelaar.

 

tekst: fleur baxmeier. fotografie: bart honingh. styling en visagie: linda huiberts. m.m.v.: ms mode (jurkje en vest),

Ook interessant