Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Last van constipatie? Deze 4 kruiden kunnen je helpen

last-van-constipatie-deze-4-kruiden-kunnen-je-helpen.jpg

Als je niet goed naar de wc kunt gaan omdat je last hebt van verstoppingen, kan dat erg vervelend en pijnlijk zijn. Deze vier kruiden zorgen ervoor dat je stoelgang weer op gang komt.

Wel zo fijn om niet eindeloos op de wc te hoeven zitten.

1. Cayennepeper

Als je veel last hebt van een opgeblazen buik, biedt cayennepeper de uitkomst. Het kruid stimuleert zoutzuurafscheiding in de maag, galafscheiding vanuit de galblaas en lever, én de pancreasenzymen van de alvleesklier. Door deze stimulaties wordt de spijsvertering op gang geholpen.

2. Komijnzaad

De galproductie helpt je lichaam om vet af te breken, zodat je lichaam dit kan verteren en opnemen. Komijnzaad stimuleert deze galproductie, waardoor de kans kleiner wordt dat je verstopt raakt. Reden genoeg om een extra grote hoeveelheid door je curry te gooien!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

3. Gember

Gember is eigenlijk een soort wondermiddel. Het helpt om irritatie in het maagdarmkanaal tegen te gaan. Volgens Brigitte Zeitlin, eigenaar van BZ Nutrition, heeft gember nog meer voordelen. “Gember helpt je immuunsysteem te verbeteren. Daarnaast is het goed voor je darmgezondheid, omdat het de mobiliteit van je spijsverteringskanaal kan bevorderen, waardoor je gemakkelijker naar de wc kunt gaan.”  Met andere woorden: geen verstopping meer!

4. Kurkuma

Naast zijn natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen, is kurkuma eigenlijk een natuurlijk laxeermiddel. Zo bleek uit een kleine studie uit Japan dat de deelnemers die het kruid aten, een snellere darmtransittijd hadden. Ideaal dus als je last hebt van constipatie.

Bron: Women’s Health
Beeld: iStock

Ook interessant