Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

De clitoris blijkt nog een ándere belangrijke functie te hebben

de-clitoris-blijkt-nog-een-andere-belangrijke-functie-te-hebben.jpg

Iedere vrouw (en gelukkig een groot deel van de mannen) weet hoe belangrijk de clitoris is. Jarenlang werd gedacht dat de functie ervan niet verder gaat dan genot, maar dát blijkt niet waar te zijn. 

De clitoris speelt ook een belangrijke rol bij de voortplanting.

Connectie clitoris en voortplanting

In het wetenschappelijke tijdschrift Clinical Anatomy verscheen een onderzoek naar de connectie tussen de clitoris en voortplanting. Tijdens deze studie ontdekten de wetenschappers dat het stimuleren van de clitoris, met als gevolg het orgasme, leidt tot een makkelijkere bevruchting. Goed om te weten voor vrouwen die zwanger willen worden.

Baarmoederhals

De bevrediging heeft allerlei voordelen: de vaginale bloedstroom verbetert en er is een toename van vaginale smering (wat allemaal bijdraagt aan een betere seksuele ervaring). Maar daarnaast verandert ook de vaginale zuurstof en temperatuur én de positie van de baarmoederhals. Door dat laatste worden spermacellen vertraagd, waardoor het sperma mobieler wordt en makkelijker het eitje kan bevruchten.

Nieuwe reputatie

De reputatie van de clitoris blijkt dus niet geheel terecht te zijn. Hij is er niet alleen voor seksueel genot, maar heeft ook een reproductieve functie. Het vrouwelijk genot blijkt een grote rol te spelen in het vergemakkelijken van bevruchting.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant