Celine Dion annuleert weer shows door ziekte Beeld GC Images
Beeld GC Images

Celine Dion annuleert weer shows door ziekte

De Canadese zangeres Céline Dion (54) kampt met gezondheidsproblemen. Recent is bij haar de zeldzame neurologische aandoening stiff person syndroom geconstateerd. Dit maakt ze bekend op Instagram. Het gevolg hiervan is dat ze haar optredens in Europa begin volgend jaar, af moet zeggen.

In de video, die ze op haar eigen kanaal deelt, zegt de zangeres: “Ik kamp al heel lang met gezondheidsproblemen, en het was voor mij moeilijk om ermee om te gaan en erover te praten.”

Grote impact

De zeldzame aandoening heeft een grote impact op haar leven. Lopen, praten en ook zingen zijn hierdoor lastig. “Ik kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben. Dat betekent dat ik mijn Europese tour in februari niet kan opstarten.” Céline vertelt dat het herstel maar moeizaam verloopt, en dat ze haar fans en het optreden heel erg mist. “Ik heb geen andere keuze dan me op mijn gezondheid te concentreren op dit moment. Ik doe er alles aan om terug te vechten.”

Gezondheidsproblemen

Dat Céline Dion last heeft van gezondheidsproblemen, werd eerder al duidelijk. Maar wat er precies aan de hand is was tot nu toe niet bekend gemaakt. In april werden vanwege deze gezondheidsproblemen ook al concerten afgelast, waaronder drie concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Deze zijn verplaatst naar augustus 2023. Vooralsnog gaan deze concerten wel door, al is het afwachten hoe het herstel van Céline verloopt. Als ze deze shows wel gaat doen, zullen dit de eerste optredens zijn die weer doorgaan. Haar laatste optreden was aan het begin van de coronacrisis.

Stiff person syndroom

Stiff person syndroom is een zeldzame neurologische aandoening, die het zenuwstelsel aantast. Mensen die deze aandoening hebben, krijgen last van verstijving in hun romp, waarna na verloop van tijd ook de benen en andere spieren in het lichaam volgen. Het kan ook spasmes veroorzaken, hetgeen waar Céline Dion last van lijkt te hebben. Deze spasmes kunnen op willekeurige momenten de kop opsteken en aangewakkerd worden door geluid, emoties en lichte fysieke aanrakingen.

Bron | RTL Boulevard, Cleveland Clinic

Nynke KooyGC Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden