Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Calorieën verbranden met schoonmaken

spotlight-vrouw-schoonmaak.png

De voorjaarsschoonmaak is alweer wat maandjes geleden, dus kun je ook deze zomer best nog even flink je handen uit de mouwen steken. Naast een brandschoon huis en opgeruimde kledingkast (en dus ook geest), verbrand je namelijk ook heel wat calorieën!

Kledingkast inruimen

Het is volop zomer en uitverkoop, dus tijd om je zomerkleding nog eens na te lopen en te kijken wat je nu écht draagt en welke essentiële basisstukken je nog mist. Tijdens het inruimen van je kledingkast verbrand je 85 calorieën. In de uitverkoop kun je mooie items op de kop tikken die een waardevolle toevoeging zijn op je garderobe. Denk aan tijdloze blazer, blouse of een jeans.

Vloer met hand wassen

Wil je nog meer calorieën verbranden? Ga dan niet dweilen, maar ga met de hand de vloer een wasbeurt geven. Voor een half uurtje mag je 187 calorieën noteren.

Vegen met een bezem

Tijd om je oprit netjes te maken? Ga een half uur vegen met een bezem en je hebt 136 calorieën verbrand.

Stofzuigen

Stofzuigen doen we jaarlijks het meest. Natuurlijk hangt het van de oppervlakte van je huis af hoe lang je bezig bent, maar met een half uur stofzuigen verbranden we toch al snel zo’n 119 calorieën. Wow!

Dweilen

Als je na het stofzuigen ook nog even de dweil pakt, ben je al helemaal goed bezig. Na een uurtje dweilen heb je 153 calorieën verbrand.

Ramen lappen

Een klusje die waarschijnlijk niet de prioriteit krijgt, maar wel eens in de zoveel tijd moet worden gedaan: het lappen van de ramen. Na een half uurtje heb je 153 calorieën verbrand!

Auto wassen

Misschien laat je het wassen van de auto vaak aan je man over, maar als je calorieën wilt verbranden, moet je het toch echt zelf gaan doen. 153 calorieën voor deze klus!

Ook interessant