Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Calorieën verbranden zonder te sporten? Laat je masseren

masseren-massage-calorieen-verbranden-margriet.jpg

Dat een massage heerlijk ontspannend werkt, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar wist je dat je laten masseren ook nog eens goed is voor de lijn? Het helpt je namelijk om je huid strakker te krijgen én je verbrandt er ook nog eens calorieën mee.

Niet verkeerd, toch?

Calorieën weg masseren

Terwijl jij heerlijk op de massagetafel ligt te ontspannen, verbrand je zo’n 67 calorieën per uur. Dit is zelfs nog meer dan de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens het slapen (63). Dit betekent dat je ongeveer één sneetje bruin brood kwijtraakt tijdens het masseren, terwijl je daar helemaal niks voor hoeft te doen.

Afvalstoffen kwijtraken

Daarnaast is een massage ook nog een goede manier om van overtollig vet af te komen. Een massage helpt je namelijk om je huid strakker te krijgen en afvalstoffen uit je lichaam te vervoeren. Het is niet alleen goed voor je bloedsomloop, maar ook voor de doorbloeding van je huid.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Trumedic, Het laatste nieuws, Vriendin
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant