Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Buikvet verliezen? Dan kun je déze 3 dingen beter niet eten of drinken

buikvet-verliezen.jpg

Sport je je een ongeluk, maar krijg je dat buikje maar niet weg? Dan is het verstandig om je voedingspatroon eens kritisch onder de loep te nemen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen er namelijk voor zorgen dat je minder snel gewicht verliest.

In je strijd tegen buikvet kun je dan ook beter deze dingen laten staan:

1. Suiker

Als je graag buikvet wilt verliezen, begin dan met het schrappen van suiker uit je dieet. Nu is het natuurlijk voor de hand liggend om geen snoep, koekjes en chocolade meer te eten, maar veel mensen vergeten dat veel frisdranken en sapjes ook boordevol suikers zitten. Deze suikerdrankjes kunnen de productie van het stresshormoon cortisol verhogen, wat weer een effect heeft op je metabolisme en dus ook je gewichtsverlies in de weg kan zitten.

2. Geraffineerde granen

Veel mensen weten niet dat het eten van geraffineerde granen ervoor kan zorgen dat je buikvet toeneemt. Probeer daarom wit brood, witte rijst, witte pasta en andere gebakken voedingsmiddelen zoveel mogelijk te laten staan. Geraffineerde granen stimuleren namelijk de aanmaak van insuline, wat ook de vetopslag in ons lichaam (en dan vooral bij de buik) stimuleert. Probeer daarom zoveel mogelijk volkoren granen te eten, zoals quinoa, wilde rijst, zwarte bonen en zoete aardappelen.

3. Alcohol

Als je het echt serieus wilt aanpakken, dan moet je toch écht die fles wijn laten staan. Je lichaam verwerkt alcohol namelijk niet op dezelfde manier als vet, proteïnen of bijvoorbeeld koolhydraten. Je lever geeft prioriteit aan het verwerken van de alcohol, waardoor je metabolisme in de war kan raken. Dit kan er weer voor zorgen dat je minder snel je buikvet verliest.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Popsugar
Foto | iStock

Ook interessant