Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

4x budget wondermiddeltjes

budgetwondermiddeltjes.jpg

Verkoudheid, maagzuur, droge lippen… Het zijn allemaal kwaaltjes waar de drogist middeltjes voor heeft. Maar als je geld wilt besparen, kun je je ook prima oplappen met deze vier budget wondermiddeltjes. Denk aan ouderwets smeren met vaseline of verkoudheid bestrijden met een stoombad. 

Stoombad tegen verkoudheid

Ben je verkouden en heb je een drukkende pijn bij je voorholte? Breng wat rust en ruimte in je hoofd door boven een stoombadje te hangen. Vul hiervoor een kom met kokend water. Voeg een paar druppels etherische olie toe: eucalyptus is perfect bij verkoudheid. Meng de olie en het water goed door elkaar. Houd je gezicht boven de kom, zo’n 30 centimeter boven het dampende water. Leg een handdoek over je hoofd en maak een tentje dat alle dampen opvangt. Stoom vijf tot tien minuten.

Vezelrijk voedsel tegen maagzuur

Ook aan maagzuurremmers hangt een prijskaartje. Probeer het daarom zoveel mogelijk te voorkomen door veel vezels te eten. Groenten, fruit en volkoren granen; dit zijn de wondermiddeltjes die verstopping voorkomen en het zuur in je maag laat zakken. Eet daarnaast ook regelmatig en kauw de voeding goed.

Vaseline tegen droge huid

Vergeet die dure lippenbalsems en hydraterende crèmes; een simpele pot Vaseline werkt prima tegen droge plekjes op je huid en lippen. Neem een beetje in je hand en smeren maar. En heb je honing in de keukenkast? Ook dit hydrateert een droge huid.

Kokosolie voor droog haar

Kokosolie dringt diep door en is daarom een populair goedje om in het haar te smeren. Gebruik het als pre-shampoo behandeling, want het haar wordt er ontzettend vettig van. Neem een handje kokosolie en wrijf het tussen de handen tot het vloeibaar wordt. Masseer het vervolgens door het hele haar en laat minimaal een half uurtje intrekken. Spoel het grondig uit en was daarna het haar goed.

Ook interessant