Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Blijf in shape tijdens de feestdagen

moeiteloos-meer-bewegen.jpg

December is van oudsher de maand van gezelligheid. Gezellig met familie en vrienden. Onder de boom met cadeautjes, maar vooral ook lekker eten en drinken. Dat is natuurlijk allemaal leuk en lekker, maar niemand wil met met vijf kilo extra aan 2016 beginnen!

10 tips om slank de feestdagen door te komen

 1. Beweeg
  Dat je gezellig met je familie afspreekt, betekent niet dat je niet kunt bewegen. Spreek ‘s middags af met z’n allen en ga een heerlijke kerstwandeling maken. Ga voor de kerstbrunch nog even een rondje hardlopen of doe een paar yogaoefeningen voordat je naar de kerstbrunch of -borrel vertrekt.
 2. Drink
  En nee, drink dan niet alleen champagne, wijntjes en bier. Vergeet het water niet! Door genoeg te drinken, heb je minder snel honger en zul je jezelf dus niet zo snel overeten. Plus water zorgt dat de afvalstoffen je lichaam sneller verlaten.
 3. Snoep
  Ontzeg je zelf niets, maar probeer de echte decemberlekkernijen voor op de feestdagen te bewaren. Dus de pepernoten alleen op 5 december, de oliebollen alleen met oud & nieuw en de kerstkransjes alleen met kerst. Zo houdt je alles toch een beetje in toom.
 4. Organiseer
  Organiseer een dinertje, lunch of ontbijt bij jou thuis. Zo bepaal jij wat er gegeten wordt en kun je er dus ook genoeg ‘healthy’ keuzes tussen zetten.
 5. Dans
  Gezellig naar de kroeg met vrienden? Zorg dat je daarna een club in gaat om te dansen! Zo verbrand je veel van die calorietjes meteen weer. Goeie tip: wodka spa rood met een citroentje. Laag in calorieën, maar super fris en lekker. Ander voordeel: doordat je het drinkt met water, houd je je vochtgehalte op peil en dat betekent: volgende dag minder erge kater!
 6. Soep
  Neem tijdens je diners eerst een soepje: zo zit je sneller vol en houd je het laag in calorieën. Eet daarna je salade en dan pas de ‘zware’ delen van je maaltijd. Zo voorkom je dat je jezelf helemaal vol eet met ongezonde dingen en je de ‘lichte’ onderdelen laat staan.
 7. Gezond
  Probeer je gezonde maaltijden (ontbijt, gezonde snacks) wel gewoon te nemen. Dus neem ’s ochtends gewoon die groene smoothie. Je hebt dan minder snel zin in slechte dingen en je hebt je vitamientjes binnen.
 8. Back to basic
  Probeer na de feestdagen een paar dagen even helemaal geen snacks te nemen. Even een pas de op de plaats maken.
 9. Proef
  Door goed te proeven, kauwen en na te denken over wat je eet, eet je minder. Vraag jezelf af of je het echt lekker vindt of dat je het alleen eet omdat het er staat of omdat het je wordt aangeboden.
 10. Niet verbieden
  Verbied jezelf helemaal niks en probeer je ook echt niet schuldig te voelen, omdat je een oliebol gegeten hebt. Dan neem je de dag erna gewoon geen oliebol. Het zijn feestdagen, niet ‘kwel jezelf door niks te eten’- dagen.

 

Bron: HappyinShape.nl

Ook interessant