Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Je biedt de zorg die op dat moment nodig is

annezka.jpg

Of we nu op vakantie gaan of een nieuwe fiets kopen, we doen altijd uitgebreid onderzoek naar het aanbod. Behalve als we ziek worden. Raar! Want ook op het gebied van zorg hebben we veel keuzes. De persoonlijke zorgbemiddelaars van Zilveren Kruis helpen daarbij.

Zorgbemiddelaar Anne Hogewoning: “Het bijzondere aan mijn werk is dat je zo veel voor mensen kunt betekenen. Ik heb een achtergrond in de verpleegkunde, dus de verzorgende kant zit absoluut in mij. Maar als zorgbemiddelaar kun je vaak nog nét iets meer doen.

Toen Irma Beringen mij belde met de vraag waar zij het best kon zijn voor een second opinion op het gebied van een volledige knievervanging, begreep ik meteen dat het om een urgente kwestie ging. Ze is een jonge vrouw met een gezin en een eigen bedrijf. En dan krijg je te horen dat er geen kraakbeen meer in je knie zit, maar dat je arts je vanwege je jonge leeftijd niet wil opereren. Dit betekende dat Irma elke dag rondliep met pijn. Bijna niet te accepteren voor iemand die haar hele leven nog voor zich heeft.

Ik dacht meteen aan een gespecialiseerde kliniek, waar ze veel ervaring hebben met orthopedie en geregeld mensen onder de 45 helpen aan een knievervanging. Deze kliniek heb ik samen met een aantal andere opties bij Irma neergelegd. Ze had het beste gevoel bij de gespecialiseerde kliniek en de arts daar bevestigde meteen dat de enige oplossing een nieuwe knie was. Irma was zó op-gelucht dat het eindelijk ging gebeuren! De operatie ging volgens het boekje en inmiddels loopt Irma weer zonder krukken. Een absoluut succesverhaal.”

Vind de zorg die het beste bij je past

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in mijn ziekte? Waar kan ik sneller terecht? Je kunt voor zorgvragen terecht bij de persoonlijke zorgbemiddelaar via 071 – 751 00 52 op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. www.zilverenkruis.nl/zorgbemiddelaar

 

tekst: fleur baxmeier. fotografie: bart honingh. styling en visagie: linda huiberts.

Ook interessant