Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Bewezen: ergens een nachtje over slapen helpt echt

nachtje-over-slapen.jpg

Bij het maken van een moeilijke keuze adviseren mensen vaak om ‘er een nachtje over te slapen’. En wat blijkt nu? Je kunt dat advies maar beter ter harte nemen. Onderzoekers van de universiteit van Bristol hebben namelijk ontdekt dat een kort dutje je kan helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Voor het onderzoek werd gekeken naar het effect van korte dutjes op onze hersenen. Slapen zou volgens de onderzoekers helpen om onbewuste informatie te bewerken.

Wel of geen dutje

Wetenschappers analyseerden de hersenactiviteiten van twee groepen mensen. De eerste groep mocht een dutje van anderhalf uur doen en de tweede groep moest wakker blijven. De mensen die moesten slapen, bleken informatie beter te kunnen verwerken. Ook waren ze beter in staat om positieve en negatieve punten tegen elkaar af te wegen. Daarnaast bleken hun reactiesnelheid en geheugen nog eens stukken beter te zijn.

Verder onderzoek

Voor het onderzoek werden zestien mensen getest. De wetenschappers hopen binnenkort nog meer mensen te kunnen analyseren, zodat er ook gekeken kan worden naar het verschil in leeftijd en andere factoren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Foto | iStock

Ook interessant