Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit is hét geheim voor betere orgasmes (maar of je er blij mee bent…)

dit-is-het-geheim-voor-betere-orgasmes-maar-of-je-er-blij-mee-bent.jpg

Er zijn duizenden redenen te bedenken waarom we meer zouden moeten bewegen, maar deze trekt je misschien wel over de streep: mensen die veel sporten, hebben een beter seksleven én betere orgasmes.

Een nieuwe studie van de Universiteit van Californië onderzocht meer dan zesduizend hardlopers, wielrenners en zwemmers. De deelnemers werden opgedeeld in categorieën, gebaseerd op hoe vaak en hoe intens ze sportten per week. Deze gegevens werden vervolgens vergeleken met de seksuele activiteit en eventuele seksuele stoornissen van de deelnemers.

Seksuele stoornissen

Uit de resultaten bleek dat hoe vaker en hoe intenser de work-outs van de deelnemers, hoe kleiner de kans op seksuele stoornissen als erectieproblemen, vaginale droogheid, een verlaagd libido of niet tot orgasmes kunnen komen. Oftewel: hoe meer beweging, hoe gezonder het seksueel functioneren.

Betere orgasmes

En niet alleen dat, de seks zelf wordt er ook beter van. Met name vrouwen gaven aan betere, intensere orgasmes te ervaren en meer zin in seks te hebben naarmate ze vaker sporten. Vooral vrouwen die fietsen of wielrennen plukken hier de vruchten van.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Betere bloedsomloop

Dit heeft alles te maken met de bloedsomloop: hoe meer we bewegen, hoe makkelijker het bloed door ons lichaam stroomt. Dus óók naar de geslachtsdelen. Een betere bloedsomloop betekent daarom dat het voor mannen makkelijker is om een erectie te krijgen, en dat de clitoris en schaamlippen sneller opgezwollen raken. En laat dat nou net een belangrijk onderdeel zijn van opgewonden raken en een orgasme bereiken.

Andere aandoeningen

Daarnaast zijn veelvoorkomende aandoeningen als diabetes, depressie of obesitas ook funest voor de seksuele gezondheid. Sporten helpt deze aandoeningen te voorkomen of genezen, wat ook indirect weer effect heeft op de seksuele gezondheid. En als dit allemaal nog niet overtuigend genoeg was, is er nóg een reden waarom sporten je seksleven verbetert. Fysieke inspanning leidt namelijk tot sterkere bekkenbodemspieren, wat ook helpt bij het bereiken van een orgasme (voor jou én je partner). Tijd om die sportkleren weer eens tevoorschijn te halen dus.

Niet overtuigd?
5 tips om meer te bewegen als je een hekel hebt aan sporten

Bron | MindBodyGreen.com
Beeld | iStock

Ook interessant