Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wat is de betekenis van je dromen?

dromen.jpg

Huilend wakker worden na een nare droom. Iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens gehad. Je wordt achtervolgd of verliest iemand die je dierbaar is. Is dit een voorteken? Of betekenen je dromen eigenlijk heel iets anders? 

Verschillende dromen
Ieder mens droomt. Zelfs de mensen die zich de dromen nooit kunnen herinneren. Als je wakker wordt lijkt het vaak alsof je de hele nacht door dezelfde droom hebt gehad. Maar in werkelijkheid heb je ongeveer 5 tot 7 dromen per nacht. De één is wat langer dan de ander; ze duren ongeveer 5 tot 45 minuten.

REM slaap
Tijdens het slapen zijn je hersenen vaak zeer actief. Ongeveer een half uur nadat je in slaap bent gevallen, zit je in je diepste slaap. De REM slaap. Je lichaam is tijdens deze slaap bijna volledig verlamd. Mensen die in dit stadium wakker worden gemaakt kunnen zich bijna altijd (80 procent) de droom herinneren. In de andere stadia is dit maar bij 10 procent het geval.

Tijdens de REM slaap zijn de hersenen volledig in zichzelf gekeerd. Je ziet tijdens een droom dan ook alleen maar beelden die de hersenen zelf produceren. Het zijn geen beelden van buitenaf. Je ziet dus een omgeving die er helemaal niet is. Tijdens het dromen worden emoties verwerkt zoals bijvoorbeeld verdriet, angst, blijdschap en vreugde. Deze emotie ervaar je in je droom.

Betekenis veelvoorkomende dromen
Een veelvoorkomende droom is dat je wordt achtervolgd. In deze droom wordt eigenlijk de angst uit het dagelijks leven weerspiegelt. Deze dromen kunnen aangeven hoe jij met angsten omgaat.

Als je droomt dat je huilt, kan dit juist een uitbarsting zijn van negatieve gevoelens uit het dagelijks leven. Het huilen in je droom kan een manier zijn om emotioneel weer in balans te komen.

Je kunt ook dromen dat iemand overlijdt. Dit is hoogstwaarschijnlijk geen voorteken, maar dit betekent juist dat je een bepaalde eigenschap van die persoon mist.

Zie je vuur in je droom, dan kan dit betekenen dat iets ouds plaats maakt voor iets nieuws.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: clubscrapcreates.blogspot.com via Club Scrap, Inc. on Pinterest

Ook interessant