Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Bespaar tot € 430, – op je zorgverzekering!

zorgverzekering_overstappen.png

– In samenwerking met Independer –

Als je alle tips om te besparen op je zorgverzekering ter harte neemt, dan kan je tot wel €430,- besparen! Van dat geld kan je heel veel leuke dingen doen. Waar wacht je nog op?

Wist je dat?

In Nederland zijn er 16,8 miljoen mensen met een zorgverzekering. Hiervan zijn 13 miljoen premiebetalend (dus ouder dan 18). 9,4 miljoen mensen zijn nog nooit overgestapt naar een andere verzekeraar. Elk jaar oriënteren 3,1 miljoen zich op een andere zorgverzekering. Hiervan stapt maar 1 miljoen mensen ook daadwerkelijk over. We laten dus vele miljoenen liggen door ons niet te oriënteren!

Waarom overstappen? Grafiek

Maar liefst 61% stapt over vanwege de prijs. Een beter aanbod of een groepskorting. 21% procent stapt over vanwege de dekking van een bepaalde verzekering en 18% blijft bij dezelfde verzekeraar.

 

Het loont echt om in elk geval te vergelijken. Je hoeft niet over te stappen als je het niet wilt, misschien blijkt zelfs wel dat je prima zit bij je huidige verzekering. Maar als je je niet oriënteert, weet je ook niet wat je eventueel zou kunnen besparen. Je kunt met de Margriet Zorgvergelijker die hieronder staat meteen zien of het loont om over te stappen.

We hebben 10 tips om te besparen op je zorgverzekering voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

[sm-iframe height=”800″ src=”https://www.independer.nl/portal/sanoma/introzorg.aspx?refer=sanomamargriet&skin=sanomamargriet”]

Ook interessant