Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Bescherm je nabestaanden tegen financiële zorgen

dementie.jpg

– In samenwerking met Centraal Beheer – 

Huis, auto, inkomen, vaak is het allemaal goed verzekerd. Maar heb je er wel eens aan gedacht om ook je leven te verzekeren? Zodat je nabestaanden niet met financiële zorgen achterblijven als jij er niet meer bent. Zo regel je het voor je nabestaanden zo goed mogelijk.

en overzicht van alle financiële verplichtingen is vaak al heel fijn Het kan namelijk nare gevolgen hebben wanneer blijkt dat de kosten of schulden, zoals een lening voor een auto, niet te betalen zijn voor de nabestaanden. Met een overlijdensrisicoverzekering kunnen nabestaanden kosten (blijven) betalen.

Overzicht

ls je overlijdt zullen er veel vragen loskomen. Waar liggen de verzekeringspapieren? n hoe zit het met contracten, koopaktes en je testament? Lopen er abonnementen of lidmaatschappen? Voor nabestaanden is het heel fijn dat ze er niet eindeloos naar hoeven te zoeken, maar dat het netjes terug te vinden is. Maak daarom nu alvast een document met gegevens en wachtwoorden. n deel dat met iemand die je vertrouwt. n ben je orgaandonor, vergeet dan niet je familie hiervan op de hoogte te brengen. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan.

Voor de kinderen

Wanneer je kinderen achterlaat, is het fijn om te weten dat er iemand is die begrijpt wat ze nodig hebben. Regel daarom een voogd. n vergeet ook niet een fijne plek voor eventuele huisdieren te regelen.

Schenking

En wist je dat je nu alvast schenkingen kunt doen? Dit kan ook op papier. Niet alleen genieten jij en je nabestaanden nu al van je vermogen, ook verminder je het kapitaal waar nabestaanden straks erfbelasting over moeten betalen.

Ook interessant

Advertisement