Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Ben jij al klaar voor de wintersport?

wintersport.jpg

– In samenwerking met Zilveren Kruis – 

Een op de zeven wintersporters heeft de afgelopen 10 jaar wel eens een blessure of botbreuk opgelopen tijdens de wintersportvakantie. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO. Volgens dit onderzoek weet ook 84% van de sneeuwfanaten best dat het belangrijk is om je fysiek voor te bereiden op de wintersport, maar de meesten doen dit niet.

Een week wintersporten vraagt vaak meer van je lichaam dan je denkt. Een goede voorbereiding voor wintersport is noodzakelijk, ook als je een andere sport beoefent. Dit zegt Beate Dejaco, fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal en betrokken bij sportkoepel NOC*NSF: “Skiën en snowboarden zijn intensieve sporten die veel van je lichaam vragen. Je gebruikt spieren die je normaal misschien niet of nauwelijks traint.”

Ben jij fit genoeg voor de wintersport?

Zilveren Kruis heeft samen met Nicolien Sauerbreij samen met Sport Medisch Centrum Papendal de SKI APK ontwikkeld. Je krijgt inzicht in hoe fit je bent door het beantwoorden van een aantal vragen en 4 eenvoudige oefeningen. Dan weet je meteen of je nog wat extra voorbereiding kunt doen. Let op, het is geen medische test, het gaat puur om inzicht te krijgen in jouw wintersportfitheid.

Test nu hoe fit jij bent

Zeker de piste af

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen erkent wel eens bang te zijn iets te breken, bij mannen ligt dit lager: 38%. Het kan een gerust gevoel geven als je goed verzekerd bent. Wat veel mensen niet weten, is dat je niet met elke polis standaard goed verzekerd bent voor ongevallen op de piste.

Check daarom altijd of je goed verzekerd bent voordat je wintersportvakantie begint. Kijk voor meer informatie op de website van Zilveren Kruis.

Meer tips?

Lees ‘de 5 vragen van wintersporters over de voorbereiding op hun wintersportvakantie’. Hier vind je tips om niet alleen fysiek maar ook qua verzekeringen goed voorbereid op wintersport te gaan. Zo ga je goed voorbereid op wintersport, want voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

 

Ook interessant