Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit belangrijke plekje vergeten mensen vaak in te smeren met zonnebrand

suntan-lotion-woman-applying-sunscreen-solar-cream-on-face-beautiful-happy-cute-girl-puts-suntan-cream-from-plastic-container-bottle-on-her-nose-and-cheecks-female-in-straw-hat-and-bikini-on-beach.jpg

Dat je bij de eerste zonnestralen gelijk met zonnebrand moet smeren, weet je al. Maar toch zijn er een paar plekken die veel mensen vergeten in te smeren, terwijl die juist hartstikke belangrijk zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat de puntjes van je oren en je haarlijn ingesmeerd moeten worden? Die kunnen ook razendsnel verbranden. Als het je wel eens is gebeurd, dan weet je hoe pijnlijk dat is. Maar er is een nog veel belangrijker plekje dat je waarschijnlijk vergeet: je oogleden.

Dunne huid

Onderzoek van het Moorfields oogziekenhuis in Londen wijst namelijk uit dat zo’n vijf tot tien procent van alle gevallen van huidkanker ontstaan op de oogleden. Heftig! En laat dat nu juist de plek zijn die veel mensen vergeten in te smeren. Dat is heel gevaarlijk, omdat het een van de meest gevoelige en dunste stukjes huid van ons lichaam is. De huid op onze oogleden is namelijk nog minder dan één millimeter dik. Smeren, dus!

Juiste zonnebrand

Let er wel eventjes op dat je de juiste zonnebrand kiest voor dat gevoelige plekje. Kies bijoorbeeld voor een natuurlijke variant die je ogen niet kan irriteren. Let er ook op dat hij niet makkelijk uitloopt wanneer je zweet. Draag na het insmeren nog een zonnebril, en je bent helemaal klaar voor de zon.

Bron | Purewow.com
Beeld | iStock

Ook interessant