Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wratten? Weg ermee!

voetjes-in-bed.png

Wratjes komen vaak voor. Zo’n 10% van alle Nederlanders en zelfs 1 op de 3 kinderen tot en met 12 jaar hebben er last van. Ze kunnen hardnekkig, vervelend en erg ongemakkelijk zijn. Maar gelukkig is schaamte en frustratie niet nodig, want je kunt er iets aan doen: zoals met de Dip&Stip-methode van WratX.

Wat zijn wratjes?

Wratten zijn ruwe uitgroeisels van de opperhuid die vaak door het besmettelijke virus humaan papilloma worden veroorzaakt. Er zijn verschillende soorten wratten, maar de meest voorkomende zijn de gewone wrat en de voetwrat. Ze kunnen o.a. op je handen, knieën, romp en voeten zitten.

Zijn wratjes overdraagbaar?

Helaas wel. Je kunt ze zomaar oplopen door direct contact. Of indirect, via bijvoorbeeld een handdoek of vloer, zoals gymzalen en zwembaden. Er aan krabbelen kan zorgen voor verdere verspreiding. In principe verdwijnen wratten vanzelf, zodra het afweersysteem het virus onder controle heeft. Het nadeel is dat dit tot wel twee jaar kan duren.

Is de groei te stoppen?

Jazeker. De groei van een wrat is als die van een boom. De boomblaadjes zijn het zichtbare gedeelte dat naar buiten groeit. Net als een boom, heeft een wrat ook een stam en zit onder de huid. De boomwortels zorgen voor voeding, net als bij een wrat (diep onder de huid). WratX pakt niet alleen het zichtbare deel aan, maar ook de stam en de wortels. Door deze wortels aan te pakken zal de wrat uitdrogen en door het lichaam worden afgestoten.

Voorkomen is beter dan genezen

Als je eenmaal wratten hebt kan je die behandelen, maar voorkomen is altijd beter. Deze vijf tips kunnen je daarbij helpen:
1. Draag altijd slippers in zwembaden, douches, gym- en sportzalen.
2. Droog je handen en voeten altijd goed af.
3. Deel je schoenen niet met anderen.
4. Deel je handdoek niet met anderen.
5. Was hand- en theedoeken op minimaal 60 graden.

Nog meer handige tips? Bezoek dan WratX.nl

Een effectieve oplossing

WratX biedt een effectieve oplossing om wratten te verwijderen, speciaal ontwikkeld voor het behandelen van wratten op handen, voeten en romp. WratX wordt direct opgenomen in de wrat, waardoor het werkt tot in de kern (de wortels). Hierdoor is WratX een alternatief voor bestaande wrattenbehandelingen. De aanstipmethode van WratX is precies en gemakkelijk. Ben je niet tevreden over het product, dan krijg je het aankoopbedrag terug! Deze actie loopt t/m 30 juni 2014. Meer informatie over wratten en WratX vind je op WratX.nl. WratX is voor € 19,95 (adviesprijs) verkrijgbaar bij de adviesdrogist, apotheek en via WratX.nl.

WratX is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing en bekijk de instructievideo op WratX.nl. WratX kan ook gebruikt worden bij kinderen onder de 4 jaar, maar overleg vóór behandeling eerst met een (huis)arts. KOAG/KAG-nr: 30-0314-0368

[customfield]meettag[/customfield]

.

Ook interessant