Cropped shot of a female doctor showing result of radiography on digital tablet to patient and giving diagnosis. Doctor talking to patient about medical treatment after surgery. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bedrag eigen risico gaat omlaag

Het deel van de zorgkosten dat de verzekering niet vergoedt en dus voor eigen rekening blijft, gaat mogelijk omlaag. Dit blijkt uit de zogenoemde besluitenlijst van de ministerraad.

Een behandeling in het ziekenhuis of een medische kliniek wordt daardoor mogelijk minder prijzig. Momenteel staat er een totaalbedrag van 385 euro eigen risico per jaar voor iedere verzekerde, maar het kabinet wil een maximum instellen van 150 euro per behandeling. Onderga je dus maar één behandeling in een jaar, dan ben je niet meer meteen het hele bedrag van 385 euro kwijt.

Bewust van de zorgkosten

De maatregel is aangekondigd in het coalitieakkoord en is bedoeld om het eigen risico betaalbaarder te maken. Het kabinet denkt dat de introductie van een maximumbedrag per behandeling het eigen risico bovendien effectiever maakt.

Nadere info volgt

Het eigen risico geldt niet voor een bezoek aan de huisarts, wijkverpleging en verloskundige hulp. Wanneer de verandering in gaat, is nog niet bekend, maar nadere details zullen door Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers in een brief volgen.

Bron | NOS

Enith OostlanderGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden