Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zo (on)gezond is het drinken van baking soda met citroen écht voor je

water-baking-soda-citroen-drinken-margriet.jpg

Je hebt misschien wel eens gehoord dat het drinken van water met baking soda en versgeperst citroensap wonderen voor je gezondheid doet. Maar is dat eigenlijk wel waar, of is het grote onzin en volstaat een gewoon glas water ook?

Er zijn voor- én nadelen.

Voldoende drinken

Het staat als een huis boven water dat het binnenkrijgen van voldoende vocht erg belangrijk is. Water, thee en zelfs koffie drinken is een goede manier om aan die aanbevolen acht glazen vocht per dag te komen. Nu wordt er echter gezegd dat water vermengd met citroensap en baking soda – beter bekend als rijsmiddel voor taarten en cakes – je nieuwe go-to drankje zou moeten worden.

Tegen maagklachten

En dat is niet zomaar. Het zou namelijk tal van gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Vooral mensen die veel kampen met maagklachten zouden er goed aan doen om dit te drinken. “Baking soda reageert met het zuur in onze maag, waardoor je maaginhoud minder zuur wordt en je dus minder last krijgt van brandend maagzuur“, verklaart Mary Stottelaar aan Women’s Health. “Om die reden wordt natriumbicarbonaat dan ook gebruikt in sommige maagzuurremmers. Let wel: maagzuur kan ook het gevolg zijn van een te hoge zuurproductie, waardoor baking soda dus averechts kan werken.”

Nadelen van baking soda

Toch zitten er ook mogelijke nadelen aan dit nieuwe populaire drankje. Baking soda kán in sommige gevallen namelijk ook zorgen voor klachten, waaronder maagpijn – terwijl dat er dus ook door verholpen kan worden. Aangezien het zuiveringszout veel zout bevat, kan het ook nog eens zorgen voor diarree en/of erge gasvorming. Of jij je aan deze gezondheidstrend wilt wagen, is dan ook helemaal aan jou.

M17


Margriet 17 ligt in de winkels! Een zomers nummer vol liefdesverhalen, verzamelwoede én puzzels om thuis te doen. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.


Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Ook interessant