Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Ayurveda en een slanke levensstijl

ayurvedadieet-jpg.jpg

Ayurveda wordt vaak in de alternatieve hoek geschoven en snel overgeslagen in de strijd tegen de kilo’s. Jammer! Want deze levenswijze is heel persoonlijk en kan juist helpen om je nog gezonder en fitter te voelen.

Het Ayurvedisch dieet
Eten volgens het Ayurveda principe heeft als doel om de focus te leggen op het verschil tussen individuen. Dus wat maakt jou bijzonder? En welke specifieke behoeftes heb jij om je zo gezond en gelukkig mogelijk te voelen? Door het maken van een simpele test kun je erachter komen wat jouw ‘persoonlijke type’ is.

Jouw constitutie
Een ander woord voor persoonlijk type is ‘constitutie’. Er zijn drie types: Vata, Pitta en Kapha. De basisprincipes van het dieet zijn om niet meer te eten dan wat in je hand past en te eten volgens de richtlijnen die passen bij jouw constitutie. Voor Vata types zijn bijvoorbeeld bijna alle verse vruchten goed, moeten Pitta types opletten met vlees en kunnen Kapha types het beste zuivel mijden.

Voor en nadelen
Het ayurvedisch dieet is niet het makkelijkste. Er zit een vergaande filosofie achter de principes van het dieet. Wil je het echt goed doen dan is het noodzakelijk dat je je goed verdiept in de stof. Verwacht niet dat je snel afvalt met dit dieet. Net als Stepaday is Ayurveda een levensstijl.

Meer handige tips? Kijk op Stepaday en zet net als 34.000 anderen de eerste stap naar je ideale gewicht! Je vindt er interessante artikelen over verantwoord leven én alles over afvallen op een gezonde manier. Je leest er bijvoorbeeld hoe je ook bij een onregelmatig leven kun afvallen.

Ook interessant