Margriet logo
null Beeld

Annet Vermeer is gekozen als Mantelzorger van het Jaar!

– In samenwerking met TENA

Gastvrouw in de zorg Annet Vermeer (55) is door TENA en Margriet gekozen tot Mantelzorger van het Jaar*. Ze is niet alleen mantelzorger, maar vangt ook pleegkinderen op.

“Twintig jaar geleden leerde ik bij mijn vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem meneer Mostert

null Beeld

kennen, een weduwnaar zonder kinderen. De Zonnebloem-bezoekjes werden lang-zamerhand mantelzorg. Inmiddels woont hij in een verzorgingstehuis. Elke week ga ik bij hem langs, ik help hem bij het kopen van kleding, naar het ziekenhuis gaan of boodschappen doen.

Meneer Mostert is graag buiten, dus we gaan vaak even wandelen met de rolstoel. En als ik op vrijdag kom, halen we altijd een harinkje op de markt. Toen hij dit jaar negentig werd, heb ik een surpriseparty voor hem georganiseerd, met al zijn neven en nichten en het koor waarin hij vroeger zong. Geweldig om hem zo blij verrast te zien!

"Ik maak het mensen graag naar de zin"

Al twintig jaar vang ik eens per maand pleegkinderen op. We hebben bij ons huis een moestuin en dieren, dus er is altijd genoeg voor ze te doen. Ze komen een heel weekend of alleen op zaterdag. Op die manier kan ik hun ouders even ontlasten.Voor mij is zorgen voor een ander geen opgave, ik maak het mensen graag naar de zin. Het is iets wat ik altijd al met plezier heb gedaan: of ik nu op mijn werk ben, bij De Zonnebloem, met de kinderen of met meneer Mostert: elke dag voelt voor mij als vakantie.”

"Zonder de steun van mijn lieve man en kinderen was dat allemaal niet mogelijk geweest"

Lekkere high tea

*Als Mantelzorger van het Jaar wint Annet van Margriet en TENA een fotoshoot, interview én een overheerlijke high tea. Een verslag daarvan zal te lezen zijn in Margriet editie 53.

Lees ook:

Mantelzorger in het zonnetje: “Het voelt heel vanzelfsprekend om voor mijn moeder te zorgen”

Ilse (50) zorgt elke dag voor haar moeder (78): “Een lach op haar gezicht zien: dáár doen we het voor”

Annie (72) zorgt na een beroerte voor haar man Rinse (78): ‘Ik ben er voor hem, in goede én in slechte tijden’

tekst: sara luijters. fotografie: iris planting. visagie en styling: tirzah waasdorp.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden