Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Annemieke viel in een jaar 13 kilo af: ‘Ik nam nooit tijd voor mezelf, ook niet om af te vallen’

annemieke.jpg

Annemieke ter Avest (49) viel vorig jaar 13 kilo af (van 89 naar 76 kilo) door minder en gezonder te eten en veel te sporten. Ze wil nog minstens vijf kilo kwijt.

“Al mijn hele leven worstel ik met te veel kilo’s. Maar al die crashdiëten werken niet op de lange termijn, heb ik ontdekt. Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen nadat ik dertig jaar in de financiële dienstverlening heb gewerkt. Omdat ik tussen de middag mijn kinderen opving met een broodje knakworst of ander lekkers werd ik nog zwaarder. In januari vorig jaar keek in de spiegel en dacht: dit wil ik niet.”

Annemieke, slank special, afvallenPersonal Trainer

“Ik paste niet meer in normale kleding en zou naar een grotematenwinkel moeten. Toen ging de knop echt om. Door mijn werk en het opvoeden van drie adoptiekinderen en drie pleegkinderen nam ik nooit echt tijd voor mezelf. Ditmaal wilde ik mezelf wel tijd gunnen om af te vallen en meer aan beweging te doen. Ik ben gezonder gaan eten, veel kwark, gezonde dingen tussendoor, ’s avonds gewoon aardappelen, vlees en groente en minder alcohol. Zo normaal mogelijk eigenlijk, want ik wil niet apart koken voor het gezin en mij. Daarnaast doe ik vier keer per week aan fitness.”

“Het afvallen ging snel, maar na de zomervakantie vond ik het best lastig om de draad weer op te pakken. Ik ben ook iemand die steeds nieuwe impulsen nodig heeft om door te gaan, dus na de vakantie ben ik met een personal trainer aan de slag gegaan om nog zo’n vijf kilo af te vallen. Inmiddels pas ik weer in normale spijkerbroeken en gaat mijn jasje weer dicht. Ook heb ik minder last van mijn knieën, ben minder snel moe en voel me in het geheel fitter. Als coach leer ik vrouwen ja te zeggen tegen zichzelf en hun zelfvertrouwen te vergroten. Een aantal kilo’s verliezen helpt daar zeker bij, heb ik ervaren.”

Inspirerend? Dit interview komt uit de Margriet Slank Special. Hierin lees je de verhalen van nog 3 vrouwen die tussen de 10 en 50 kilo afvielen! De Slank Special is te bestellen via Magazine.nl

Lees ook:

Bekijk ook:

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant