null Beeld

Annemarie ging thuis sporten voor de tv: “Twintig minuten is ideaal”

Met een drukke baan als coördinator reportage bij Margriet is Annemarie veel van huis. Omdat er daardoor weinig tijd overblijft om te sporten, ging ze op zoek naar andere manieren om te bewegen.  Ze koos voor een proefabonnement op Fit at Home. Een sportplatform dat is ontwikkeld door zangeres en musicalactrice Antje Monteiro in samenwerking met KPN en Ziggo. Via Fit at Home kun je thuis voor de tv met personal trainers, die ook BN'ers trainen, leuker en gemakkelijker fit worden. 

"De reden waarom ik Fit at Home heb getest, is omdat ik slechts de mogelijkheid heb om één keer in de week te sporten," vertelt Annemarie. "Het leek mij een goed idee om te kijken of ik ook de discipline heb om thuis voor de buis aan de slag te gaan, zodat ik twee of drie keer in de week kan sporten. Voorheen heb ik zes jaar lang tacoyo gedaan. Dat is een intervaltraining met fitness-, body pump-, yoga-, cardio- en aerobicselementen, dus enige ervaring op het gebied van sport heb ik wel. Tegenwoordig doe ik eenmaal in de week aan crossfit. Mijn voornaamste doelstelling bij het sporten, is om fitter te worden."

Eerste indruk

"Mijn eerste indruk van Fit at Home is goed. Er is een heel gevarieerd aanbod aan sporten. Van yoga, kickboksen tot een full body work-out van twintig minuten. Er is zelfs een leuke kidsles. Het aanbod is dus zeker geschikt voor het hele gezin! Ik ben begonnen met de twintig minuten full body work-out. Handig, want door mijn eerdere sporten kende ik de oefeningen al. Dat maakte het voor mij gemakkelijk en zeker ook heel leuk. Daarnaast heb ik een kickboksles gevolgd. Ik merkte daarbij dat ik wat persoonlijke begeleiding miste. Dat zou ik liever in de sportschool onder het toeziend oog van een trainer doen. Samen met mijn zesjarige dochter heb ik de dansles geprobeerd. We vonden de les vooral hilarisch en hebben heel hard gelachen om ons dansgestuntel."

Favorieten

"Mijn favoriete onderdeel is de full body work-out van twintig minuten! De sessies zijn precies lang genoeg om ‘even’ tussendoor te kunnen doen. Heel veel tijd hoef je er niet voor vrij te maken, dus dat scheelt al, wanneer je nauwelijks tijd hebt om te sporten. Het sporten heb ik vooral ’s avonds gedaan. Ik moet toegeven: ik moest mezelf wel motiveren om van de bank af te komen. Maar juist die twenty minutes work-outs zijn daar ideaal voor. Na de training kun je zo weer op de bank ploffen."

Resultaat

"Voordat ik resultaat ga zien en voelen, zal ik het sporten iets langer vol moeten houden. Wel kan ik zeggen dat ik me al een stuk fijner voel, omdat ik nu vaker in de week kan sporten. Ik vind het dan ook een uitkomst voor mensen met een volle agenda, die geen ruimte hebben om vaker dan een keer per week naar de sportschool te gaan. Ik denk wel dat het belangrijk is, dat je al de nodige basiskennis op het gebied van sporten in huis hebt. Ook al wordt het goed en duidelijk uitgelegd, het wordt voor jezelf gemakkelijker als je al weet hoe je bepaalde oefeningen op de juiste manier uitvoert."

Ben je geënthousiasmeerd door de ervaringen van Annemarie? Schaf dan hier jouw eigen Fit at Home-abonnement aan!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden