Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Anja viel 23 kilo af: ‘Die eerste keer op de weegschaal was confronterend’

anja.jpg

Anja Bantema (48) is sinds 2 februari 23 kilo lichter (van 91 naar 68 kilo). Ze volgde een koolhydraatarm dieet en ging twee keer per week sporten bij een afslankinstituut.

“Overal waar ik kwam was ik de dikste, en dat stak. Na een bijeenkomst waar ik weer werd omringd door slanke vrouwen, was voor mij de maat vol. Dat vertelde ik die avond aan mijn man en hij zei: ‘Dan bel je Julia toch.’ Zij staat in de regio bekend als degene bij wie je moet zijn als je wilt afvallen. Ik belde haar en mocht direct komen. Dat was wel even confronterend. Thuis woog ik me niet, maar ik moest direct op de weegschaal en het was erger dan ik dacht. Het zijn maar kilo’s, maar ze maakten me al tijden ongelukkig en depressief. Ik wilde niet meer naar feestjes en verzon smoezen om niet mee te gaan. Met een koolhydraatarm weekmenu ging ik de volgende dag meteen aan de slag. Aardappelen, pasta en rijst werden verbannen, daarvoor in de plaats kwamen heel veel groenten en kipfilet. In het begin had ik constant honger en hoofdpijn, want ik was aan het afkicken van de suiker. Maar in vijf dagen was ik al twee en een halve kilo kwijt, een mooie motivatie. Bij mij is het alles of niets, dus ik heb niet gezondigd en wil dit eetpatroon vasthouden. Na de eerste tien kilo hebben we eens in de twee weken een patatavond ingevoerd en daar geniet ik extra van.”

Anja, voor het afvallenSpannend jurkje

“Ik voel me gelukkiger dan ooit. Mijn haar zit beter, mijn nagels brokkelen niet meer af en ik heb geen darmklachten meer. Ik sta er weer en hoef me niet meer te verstoppen. Onlangs heb ik een best spannend zwart jurkje gekocht met nepleren stukken, iets wat ik nog nooit heb gedragen. De mond van mijn man viel open, haha. Dat jurkje voelde echt als een overwinning. De steun van mijn man heeft me enorm geholpen, net als die van collega’s, van vrienden en van m’n schoonzusje. Zonder hen had ik het niet gered.”

Inspirerend? Dit interview komt uit de Margriet Slank Special. Hierin lees je de verhalen van nog 3 vrouwen die tussen de 10 en 50 kilo afvielen! De Slank Special is te bestellen via Magazine.nl


Lees ook

Bekijk ook

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant