Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Amandelen: waarom zijn ze gezond?

hoe-gezond-zijn-amandelen.png

Heb je last van de beruchte 4-uursdip? Laat die pot snoep voor wat-ie is en neem een handjevol amandelen. Niet alleen stil je hiermee de trek, ook houd je diverse ziektes op afstand. Dat blijkt uit zes studies die zijn gepresenteerd op de American Society of Nutrition Scientific Sessions in San Diego. 

Diabetes

Als je een verhoogd risico hebt op diabetes, dan is een dagelijks handjevol amandelen aan te raden. De studie dokter Richard Mattes van de Purdue University onderzocht de effecten van amandelen als tussendoortje onder 137 volwassen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Hieruit bleek dat de amandelen het bloedglucosegehalte op peil hield. 

Voedingsstoffen

Uit een andere studie, uitgevoerd door dokter Carol O’Neil van Louisiana State University onder 24.808 volwassen die amandelen eten, bleek dat de inname van voedingsstoffen was toegenomen. Ook was de kwaliteit van het totale voedingspatroon verbeterd en was er sprake van een betere fysiologische toestand in vergelijking met consumenten die niet amandelen eten.

Ouderdom

Amandelen zijn ook nog eens rijk aan vitamine E. Dit houdt de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond. Ook helpt vitamine E om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Mineralen

Amandelen bevatten ook veel mineralen, waaronder mangaan, dat goed is voor sterke botten. Het magnesium is gunstig voor de spier- en zenuwfunctie en reguleert de bloeddruk.

Cholesterol

Heb je last van een te hoog cholesterol? Dan kunnen amandelen ook helpen. De noten verhogen namelijk je ‘goede’ cholesterol, oftewel je HDL-cholestorel en vermindert je ‘slechte’ cholesterol.

Bron: Daily Mail

Ook interessant