Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Eyeopener: zó zou je amandelen eigenlijk moeten eten

amandelen.jpg

Als je op zoek bent naar een lekkere en gezonde snack, dan zijn amandelen perfect. Nu eten de meeste mensen ze gewoon rauw uit de hand, maar wist je dat ze eigenlijk een specifieke bereidingswijze hebben?

Amandelen zijn rijk aan omega 3-vetzuren, eiwitten, magnesium en tal van antioxidanten. Maar om deze voedingsstoffen optimaal tot je te kunnen nemen, moet je eerst het volgende doen.

Opnemen van enzymen

Je hoort amandelen eigenlijk eerst acht tot twaalf uur te laten weken in water. Rauwe noten bevatten namelijk enzymremmers die tijdens het weekproces verdwijnen. Door het weken zorg je er dus voor dat je lichaam de enzymen in de noten beter kan opnemen. Daarnaast komen er door het weekproces allerlei voedzame eiwitten vrij en kun je de noten makkelijker verteren. Dit geldt echter wel alleen voor ongebrande, ongezouten, rauwe noten.

Hoe week je amandelen?

  • Vul een kom met water (met voorkeur gefilterd water) en voeg de amandelen toe. Gebruik minstens dubbel zo veel water als de noten).
  • Dek de kom af en laat het een nacht staan. Voor de meeste noten geldt een weektijd van acht tot twaalf uur. Hoe zachter de noot, hoe korter de weektijd.
  • Giet de volgende ochtend het water af en laat de noten volledig opdrogen in een schone theedoek. Zodra ze droog zijn kun je ze opeten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| Libelle.be
Foto| iStock

Ook interessant