Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Alleenstaanden hebben ook nabestaanden

cb.png

-In samenwerking met Centraal Beheer-

Er zijn altijd nabestaanden, ook als er geen partner is. Denk daarbij aan ouders, broers of zussen. Marloes (37) vertelt over haar overweging om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Wat als ík er ineens niet meer ben?

“Ik ben single en samen met mijn twee katten woon ik een koopappartement. Ik heb een super leuke baan en kan me veroorloven om leuke dingen te doen. Goed bezig, dacht ik zo. Toch begon er iets aan me te knagen. Had ik alles wel zo goed voor elkaar? Een tennismaatje van me kreeg plotseling een hartaanval kreeg. Gewoon een sportieve vent van net 50…en dat zette me aan het denken. Wat nu als ik er ineens niet meer ben? Gelukkig kwam hij er helemaal bovenop en hij tennist zelfs weer.”

Wat heb je toen ondernomen?

“Ik heb een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Die keert gewoon een bedrag uit aan mijn nabestaanden, zodat mijn ouders of mijn broer na mijn overlijden niet de Sjaak zijn. Ik wil niet dat zij moeten opdraaien voor de restschuld die op mijn appartement rust. En alle maandelijkse kosten die daarmee gepaard gaan. Zo kan ik dat voorkomen.”

Waarom zo lang gewacht?

“Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Een overlijdensrisicoverzekering is heel makkelijk online aan te vragen. En het kost me maar € 3,- per maand. Nu weet ik dat ik geen zorgen nalaat. Een fijn gevoel.”

Ook interessant

https://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=8391 https://ad.360yield.com/unpixel?type=img&id=8391