Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hekel aan afwassen? Het is juist hartstikke goed voor je

hekel-aan-afwassen-het-is-juist-hartstikke-gezond.jpg

De afwas doen is maar bij weinig mensen geliefd. Het klusje wordt dan ook geregeld uitgesteld, tot het écht moet gebeuren en alle vaat vies is. Herkenbaar? Dan kun je dit uitstelgedrag beter stoppen, want afwassen is hartstikke gezond voor je.

Je wordt er namelijk ontzettend rustig van.

Afwassen is gezond

Na een lange werkdag en koken is de verleiding ontzettend groot om op de bank te ploffen met een fijne serie of film. De behoefte om de keuken nog aan kant te maken is een stuk minder groot, maar toch is het een goed idee om voortaan tóch nog de vieze vaat weg te werken. Niet alleen omdat het de volgende ochtend fijner opstaan is, maar ook omdat afwassen gezond is. Ja, echt.

Spijsvertering

In eerste instantie is het goed voor je spijsvertering. Wanneer je na het avondeten direct op de bank ploft en nauwelijks meer beweegt, is het voor je lichaam een stuk lastiger om de maaltijd te verteren dan wanneer je nog wat beweging krijgt. Het staand doen van de afwas is dus ideaal voor je metabolisme.

Meditatief klusje

Maar ook voor je geest is afwassen bevordelijk. Als je dit klusje in stilte doet, zonder afleiding van muziek of een podcast, werkt het namelijk meditatief. Je focust je even alleen op het doen van de afwas, en kunt zo de indrukken van de dag rustig verwerken. Dit is een stuk rustgevender dan Netflixen en ideaal voor mensen die stilzitten om te mediteren lastig vinden. Daarmee verlaagt het je stresslevels, waardoor je een betere nachtrust tegemoet zult gaan. Kortom: stel die afwas niet meer uit en pluk er alle vruchten van.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Bedrock
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant