Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Zo kun je twee kilo afvallen zonder te diëten of te sporten

zo-kun-je-twee-kilo-afvallen-zonder-te-dieten-of-te-sporten.jpg

Wil je wel een paar pondjes kwijt, maar zie je ertegenop om je levensstijl aan te passen? Laat je partner het lastige werk voor je doen! Volgens Amerikaans onderzoek is de kans groot dat jij vanzelf zal afvallen als híj op dieet gaat.

Afvallen zonder zelf actief te hoeven diëten of sporten, wie wil dat nou niet?

Automatisch afvallen

Wetenschappers van de Universiteit van Connecticut hebben ontdekt dat je er alleen een partner voor nodig hebt om wat kilootjes af te vallen. Van de honderddertig samenwonende koppels die zij voor hun studie volgden, zagen ze dat een derde van de mensen automatisch afviel als hun partner gezonder ging leven.

Na zes maanden waren de niet-diëters gemiddeld twee kilo kwijt, zonder zelf hun levensstijl ingrijpend te veranderen. En dat was nog maar een gemiddelde.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Het ‘ripple-effect’

Volgens de onderzoekers is dat gewichtsverlies te verklaren door het zogenoemde ‘ripple-effect’: dit houdt in dat gedragsverandering een onmiddellijk effect heeft op je omgeving. Als een rimpel (‘ripple’) in het water dus. Zo ga je vaak automatisch minder snoepen als je partner minder vaak iets lekkers neemt en zul je ’s avonds minder snel een pizza in de oven schuiven als hij op de pondjes wil letten. 

Helaas is het omgekeerde ook het geval: als je partner moeite heeft zijn gezonde levensstijl vol te houden, zul je ook eerder in de verleiding komen een fles wijn of zak chips open te trekken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Foto | iStock

Ook interessant