Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Afvallen? Verminder het aantal calorieën!

afvallen-minder-eten.jpg

Als je wilt afvallen is het uiteraard belangrijk om gezonder te eten en om meer te bewegen. Maar minder eten is het allerbelangrijkste. Gezonde mannen hebben gemiddeld 2.500 calorieën per dag nodig, vrouwen 2.000. Probeer als je afvalt uit te gaan van 1.800 calorieën per dag voor mannen en 1.500 voor vrouwen.

Minder eten kan knap lastig zijn. Houd vol! Want met een beter gewicht doe je jezelf een groot plezier. Bedenk dat iedereen wel eens een steekje laat vallen, maar dat je altijd weer de gezonde draad kunt oppakken. Hieronder tips om minder te eten!

1. Regelmatig eten

Het lukt beter om minder te eten als je regelmatig eet. Dat betekent dat je verdeeld over de dag 3 hoofdmaaltijden eet: het ontbijt, de lunch en het avondeten. Door regelmatig te eten geef je hongergevoel minder ruimte en krijg je minder de neiging om te snacken.

2. Minder tussendoor eten

Beperk het aantal keren dat je eet tussen de maaltijden door. Als je toch iets wilt eten, kies dan voor fruit, snackgroenten of een mini-krentenbol. Door snacks, koek, snoep, dranken die suiker bevatten en alcoholische dranken te laten staan, krijg je beduidend minder calorieën binnen.  

3. Met aandacht eten

Wat ook helpt is met aandacht en langzamer eten. Even weg van je computer of televisie en in alle rust je maaltijd aan tafel eten. Met kleinere happen en door goed te kauwen krijgen je hersenen meer smaakprikkels te verwerken en krijg je eerder een vol gevoel.

4. Kleinere porties eten

Probeer minder in 1 keer op te scheppen. Uit onderzoek blijkt  dat je met kleinere borden en kleiner bestek minder eet. Dat is het proberen waard, toch?

Hoeveel afvallen?
Wanneer je een streefgewicht hebt bepaald, neem dan de tijd om dit gewicht te bereiken. Het is het beste om een halve kilo tot 1 kilo per week af te vallen. Meer is niet goed. Op deze manier is afvallen ook beter vol te houden.

Eet ook gezonder en beweeg!
Minder eten is natuurlijk maar één aspect van afvallen. Op www.voedingscentrum.nl/afvallen lees je alles over afvallen.

Bron: Voedingscentrum 

Ook interessant