Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Afvallen met ijsblokjes?

ijsklontjes-afvallen.png

Afvallen met ijsblokjes? Als je dit hoort, denk je vast: dat is een grap. Toch beweert gastro-enteroloog Brian Weiner het tegenovergestelde. IJsblokjes stimuleren juist de verbranding van calorieën omdat je lichaam moeite moet doen. 

Wiener raadt crashdiëten af voor wie kilo’s kwijt wil raken. In zijn gratis e-book ‘The Ice Diet’ reikt hij een betere manier aan om af te vallen, namelijk met ijsblokjes. “Er zijn twee voordelen verbonden aan het regelmatig eten van ijs: je verbrandt calorieën terwijl je er geen opneemt. Daarom noem ik ijsblokjes ‘calorie negatief eten’. Weiner: “Volgens mijn berekeningen is het veilig om een liter ijs per dag te eten. Zo verbrand je 160 calorieën, wat gelijkstaat aan anderhalve kilometer joggen.”

Toch maar niet?

Andere experts beweren echter dat je maar liefst dertig kilo ijs moet eten om een halve kilo lichaamsgewicht kwijt te raken. Andrew Zimmerman Jones zegt dat dit daarom niet het meest efficiënte dieetplan is. Ook kun je volgens Jones maar beter de volgende  richtlijnen volgen om het veilig te houden: eet niet meer dan een liter ijs per dag en let op met ijsblokjes op koude dagen.

Andere beautydoeleinden

Lijk het je geen goed idee om af te vallen met ijsblokjes? Dan zijn ze ook nog voor andere doeleinden inzetbaar.

Krimp een pukkel
IJs op een puistje kan ervoor zorgen dat deze minder rood wordt en minder pijnlijk. Doe een ijsblokje in een plastic zakje en houd dit vijf tot tien minuten op het puistje.

Opgezwollen ogen
Te laat naar bed gegaan? Doe een ijsblokje in een washandje en leg het op je opgezwollen ogen. De zwelling verdwijnt en je ziet er weer wakker uit. Ook fijn om altijd op voorraad te hebben in je vriezer: ijsblokjes van zwarte thee met cafeïne of plakjes diepgevroren komkommer. Heerlijk op dikke ogen!

Egale huid
Ga met een ijsblokje over je huid voordat je foundation aanbrengt. Het koude water zorgt ervoor dat poriën verkleinen en minder open staan.

Scrubben
Mix komkommer, aardbeien of mango met water en giet het mengsel in ijsblokjesvorm. Wrijf elke week met een van de blokjes over je gezicht. Door de korrelige structuur van het ijsblokje verdwijnen oude huidcellen; een superzacht huidje blijft achter.

Bron: HLN / Vrouwonline.nl

Ook interessant